Cena E. E. Kische 2019

  • 9. října 2019 / napsal(a) Epocha
Porota Ceny E. E. Kische ocenila i autory Nakladatelství Epocha

V Letohradě, který je Městem literatury faktu, se ve středu 25. září 2019 konal XXVIII. Ročník udílení mezinárodní ceny Egona Ervína Kische, který uspořádal KALF. Organizačně i finančně se na akci podílela Správa odkazu E.E. Kische, významně přispělo město Letohrad, za což KALF děkuje panu starostovi P. Fialovi a jeho týmu v čele s paní M. Navrátilovou. Finanční podporu poskytl i Pardubický kraj. Vedle našeho KALFu se na akci podílel i slovenský Klub spisovateĺov literatúry faktu, který se postaral o výběr a vyhodnocení slovenských publikací.

Letošní jednodenní akce byla osvěžena hudebním doprovodem, o který se postaralo jazzové trio a zpěvačky z místní skupiny přátel džezu. Celou akci uváděla a skvěle moderovala Marie Hodinářová.

Hlavní cenu Egona Ervína Kische si měla odnést kniha bývalého slovenského prezidenta Rudolfa Schustera Schody návratov, kterou vydalo nakladatelství AXIS Media v Bratislavě roku 2018. Cenu měla předávat místopředsedkyně Senátu paní Miluše Horská. Prezident R. Schuster se omluvil pro termínovou kolizi s předáváním ceny za tutéž knihu ve stejný den v německém Wuppertalu.

Z Nakladatelství Epocha byli oceněni dva autoři – v kategorii popularizace válečných dějin Miroslav Belica s knihou Praha na hřbitově metropolí (2018) a Miroslav Šedivý v kategorii popularizace dějin za knihu O švestky a brambory (2018).

Kompletní zprávu naleznete zde.



 

V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.