Po Oskaru Fuchsovi a Kristýně Sněgoňové pro vás máme třetí karanténní tipy, tentokrát od našeho oblíbeného Františka Kotlety! Jaké knihy vám doporučí bruntálský řezník?

"Karanténa je ideální na dohnání restů, tedy knížek, které už jsou venku nějakou dobu, ale ještě nebyl čas se k nim dostat. A navíc je to skvělý čas k objevování nových autorů. Těch najdete hromadu v antologiích Ve stínu Říše, Ve stínu apokalypsy (milion a jeden návod na to, jak zdolat svět po pádu civilizace) a Ve stínu magie. K tomu si přihoďte Krev pro rusalku, která je prostě neskutečně skvělá prvotina, a pokud máte rádi fantasy s mečem a magií, zkuste Píseň oceli. Rozhodně doporučuji i Zřídla. Ale pozor, je to nějak moc chytré čtení, i když akční a zábavné.

Pokud jste fanoušky fantastiky a té z Epochy zvláště, asi už jste všechno, co jsem napsal, četli, takže tu mám pro vás pár pikošek bokem. První je Vítězný Augustus, protože kdo by nemiloval římskou říši na svém vrcholu? Z tohoto ranku a od stejného autora je i dvoudílná monografie Ave Caesar.

O složitých česko-polských vztazích se dozvíte nejvíc z knihy Kyselá těšínská jablíčka, která už má za sebou asi padesátý dotisk, a také si přečtěte Nevyhlášenou válku o bojích čerstvě vzniklé republiky s Maďarskou republikou rad. V obou válkách bojoval můj pradědeček Bartoloměj a v té první řádila dokonce i prababička Justýna, k napsání jejich příběhu se snad jednou dostanu.

Nakonec doporučuji knihu o legionářích od Dalibora Váchy Bratrstvo. V legiích kromě Bartoloměje válčil i můj praděd Josef, který to po válce vzal lodí z Vladivostoku přes půl zeměkoule domů. Ale to už bylo dávno v polském i slovenském pohraničí dobojováno. Tahle historie, to je důležitý odkaz naší minulosti a našich předků a rozhodně by o ní měl každý co nejvíc vědět. Tak běžte do toho."

Samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na Kotletovy knihy a pokud jste zatím žádnou nečetli, uteče vám s nimi čas doma jedna dvě.

Nejnověji jsme vydali sbírku raných autorových povídek Válkotvůrci, kterou si v elektronické podobě můžete stáhnout zdarma. 

Novinka Underground se vám zadře pod kůži svou futuristickou vizí Praha City. Tenhle temný a divoký výlet do stanic U-metra přečtete jedním dechem.

Pokud vás láká postapo, zkuste tetralogii Spad, která vás sice zavede také do Prahy, ale tentokrát podstatně ošklivější. V jejích ruinách přežívá pár desítek tisíc lidí a snaží se ze všech sil uchovat něco jako civilizaci. Pokud si tuhle depresivní akční jízdu chcete užít i v audio podobě, audioknihu Spad můžete až do odvolání karantény poslouchat zdarma

V audiopodobě pak můžete objednávat i kultovní sérii Bratrstvo krve, v níž Zemi obsadili mimozemští agresoři, tzv. kartani. Invaze proběhla hladce, takže se emzáci domnívají, že mají situaci pod kontrolou, jenže netuší, jak hluboce se mýlí. 

Na dlouhé večery vám pak budou skvělou společností romány o sexuální magii s hlavním hrdinou Tomášem Koskem - začtěte se do Příliš dlouhé swingers party

Pokud je vaší parketou slovanská mytologie, určitě oceníte dvoudílnou sérii Perunova krev, v níž na vás čekají sebevražední teroristé, bomby v hrncích i pytlících od mouky, miny, které mohou být nastraženy kdekoliv, a samozřejmě Praha.

A jestliže vaším šálkem čaje nejsou série, určitě zkuste třeba samostatný román Lovci, v němž se podíváte do futuristické Prahy roku 2050! 



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.