Fantastické čtení na červen

  • 24. června 2020 / napsal(a) Epocha
Léto je tady a to je nejlepší čas k tomu vzít si knížku a vyrazit s ní ven. A protože máme na skladě pár titulů, které by neměly chybět v žádné knihovničce, nachystali jsme pro vás knižní tipy na horké letní dny!

Slunce a teplo jsou perfektní kombinací k tomu, abyste se zasnili s otevřenýma očima – a po čem lepším sáhnout než po fantastice? Máme pro vás tipy na tři parádní knihy, které se čtou samy a budou vás bavit.

IMG_1176

Kristýna Sněgoňová: Město v oblacích

Svět je v troskách. Když se hroutil, postavili lidé svou spásu – město na obrovských pilířích, chráněné před vším zmarem tam dole. Ale to bylo dávno. Tak dávno, že už si to nikdo nepamatuje. A kdo o tom něco tuší, je v nebezpečí, mohla by po něm totiž jít císařská tajná služba, Polit, protože svět mimo město přece neexistuje. Alespoň ne pro ty, kdo nejsou vyvolení. Jenže stará tajemství se ráda nečekaně vynořují, a když se ve městě začnou záhadným způsobem ztrácet děti, nejlepší vyšetřovatel Politu pochopí, že věci mohou být jinak, než mu celý život tvrdili. 

Vysněný projekt Kristýny Sněgoňové přináší mezi troskami světa po apokalypse temné dobrodružství, jaké tu dlouho nebylo. 

"Originální postapo, které čtenáře chytne od začátku až do konce. Zábavné, akční a k tomu skvělý hlavní hrdina, který člověku přiroste k srdci. Kristýna Sněgoňová překonala cokoliv, co dosud napsala." František Kotleta

IMG_1194Michaela Merglová: Prokletá věž

V uličkách kolem přístavních doků šlo o život vždycky. Jenže teď tu začínají mít problémy i někdejší páni temných zákoutí a nočních přepadů. Nový vládce zlodějského podsvětí jde tvrdě po své konkurenci a všem jeho protivníkům začaly krušné časy. ovka a její banda musí zmizet. Bez peněz se ale nový život začíná těžko, a tak se rozhodnou pro zatraceně riskantní akci, na kterou ale potřebují dostat z vězení nejlepšího zloděje všech dob. Jenže ten celou partu před lety zradil, a i když jsou to jen oni, kdo jej dělí od zhoupnutí se na provaze, najít ztracenou důvěru nebude jednoduché. A to je ještě čeká ta nejtěžší zlodějna všech dob – poklad v prastaré čarodějné věži. Odměna ovšem stojí za to.

Tohle temné špinavé fantasy sbírá od recenzentů i čtenářů pochvalné reakce, které ukazují, že po prvotině Píseň oceli přišla Merglová s další skvělou knihou, která by neměla chybět v poličce žádnému milovníkovi dobré fantasy. 

IMG_1190Dalibor Vácha: Šedá 

Sedmnáctiletá Jenovéfa se ocitá v divokém víru událostí, které změní ji i celý svět. Lidé nadaní paranormálními schopnostmi čerpají své síly ze záhadné šedé a stávají se lovnou zvěří pro organizaci, která chce překonat blížící se konec civilizace. Československo stále existuje i v druhé polovině devadesátých let 20. století, umírajícím Sovětským svazem otřásá občanská válka, do práce se pouští bývalí, stárnoucí agenti StB, elitní zabijáci v důchodu přestávají okopávat své zahrádky a začíná akční jízda, která nemůže skončit ničím jiným než třeskutým finále, v němž půjde o životy i duše všech zúčastněných. A šedá stále prosakuje do našeho světa…

Dalibor Vácha je autor rozkročen mezi fikcí a literaturou faktu a v Šedé spojil oba své koníčky do jednoho. Ukazuje tak zábavnou sondu do alternativního světa s nádechem retra, které je povědomé a přesto svěží.  

 



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.