Letní slevy až 80 % na vybrané tituly

  • 10. srpna 2020 / napsal(a) Epocha
Horké letní měsíce volají po horkých letních slevách. Využijte do konce srpna akci na vybrané tituly!

Až do konce srpna si můžete pořídit některé z vybraných téměř 200 titulů se slevou až 80 %! Doplňte si knihovničku o historii, literaturu faktu, fantastiku, beletrii, detektivky, sportovní publikace nebo pohádky! 

Kompletní přehled slev najdete v záložce Slevy a akce. 

Níže jsme pro vás připravili malou ochutnávky toho, co v nich můžete najít... 

Kristýna Sněgoňová: Zřídla 

Banner_1_2Pod našima nohama se nachází spousta věcí: třeba vodovody, plynovody, optické kabely, metro… Teda to zrovna v Brně ne, ale zato tam můžete narazit na magická Zřídla – skryté zásobníky mocné energie. Jejich Strážcem se může stát každý, kdo má dar a dokáže se na Zřídla napojit, ať už je to holka z knihovny, divný chlápek od vedle, nebo třeba nenápadný uklízeč z nádraží. Moc Zřídla se dá využít všelijak – třeba pro větší sílu, štěstí, lásku nebo tvoření úžasných věcí. Jenže teď mizí jedno Zřídlo za druhým a je jasné, že za tím stojí někdo ze Strážců. A může to být kdokoliv. Stahují se mraky a hrozí válka o tenčící se zdroje magické energie.

Vítejte v magickém světě, který by klidně mohl být tím naším.

"Autorka už ve své prvotině ukázala, že umí bořit zažité představy o jednoduchosti a brakovosti fantastiky, a Zřídla to znovu potvrzují. Stejně jako samotný příběh, v němž se jí povedlo dobře smíchat kriminální zápletku s komorním dramatem a opepřit ji špetkou superhrdinského koření a fantastiky, nejsou ani její hrdinové jednoduše bílí nebo černí." - z recenze na Vanili.cz

Jaroslav Mareš: Přísně tajné skandály

IMG_2260Když se přihodí nějaká ostuda, aktéři se s ní obvykle moc nešíří. Když se stane skandál, aktéři se ho snaží ututlat stůj co stůj. V mnoha případech se to i podaří. Zamést veškeré stopy je ale daleko těžší. A tak je naše historie plná příběhů, které jsme neměli znát. Proč celý svět zná Alžbětu Báthoryovou, zatímco její českou předchůdkyni nezná nikdo? Jak je možné, že zavražděného zbojníka, hrdinu románů 15 let po jeho smrti propustili z vězení? Proč se archeologové dodnes bojí otevřít hrobku významného šlechtice? Jak strašlivou historii skutečné předlohy hraběte Draculy ukrývá českokrumlovské podzemí? Na čem ztroskotal pokus českých fašistů předběhnout Hitlera a převzít u nás moc dřív, než se to podařilo v Německu? Proč se středobodem českého protinacistického odboje staly obložené chlebíčky? Na tyto a další příběhy našich dějin hledá odpovědi známý český reportér.

„Podvodníků zná naše historie spousty. Stejně tak máme v naší historii spousty válečných zločinců, kteří přes své činy trestu unikli. A známe i mnoho ̦obyčejnýchʻ vrahů, jimž se podařilo uniknout spravedlnosti. Ale příběh válečného zločince, úkladného vraha, který nejenže hned dvakrát uniknul popravě, ale podvodem vylákal nejvyšší státní vyznamenání od samotného prezidenta republiky, ten se v naší historii moc nevidí." - ukázka z knihy 

Karel Richter: Ave Caesar I. a II. 

IMG_1358

Ve dvousvazkovém díle Karel Richter přibližuje čtenářům obraz pestrého, barvitého a dobrodružného života Gaia Julia Caesara. Vedle všeobecně známých skutečností, které určovaly osud Říma stejně jako dalších částí světa, ať už se jednalo o cesty do Malé Asie, boje proti pirátům v Kilikii či slavné dobývání Gálie a pronikání až na Britské ostrovy, se autor soustředí na každodenní život muže, jenž dal jméno panovnickému titulu císař. Opomenuty nejsou ani politické souboje a intriky, jež stály Caesarovi v cestě na vrchol moci. První svazek končí událostmi kolem tzv. Catilinova spiknutí, na jehož pozadí byl Julius Caesar zvolen pontifikem, dosud své nejvýznamnější funkce. 

Rok 62 př. n. l. pro Gaia Julia Caesara znamenal mnoho. Četné skandály, ať už se jednalo o sprosté povídačky či nikoliv, poškodily jeho pověst. Funkce proprétora, správce Zadní Hispánie slibovala Caesarovi odpočinek, příležitost naplnit své truhlice i možnost dát znovu vyniknout svému státnickému a vojenskému intelektu. Vojenskými zásahy proti nepoddajným horským loupežným kmenům dosáhl zklidnění a uspořádání poměrů. Obsazoval a dobýval Římany dosud nepodrobená území Galicie, kde nastoloval římskou nadvládu a vytvářel podmínky pro zakládání římských kolonií. Všude zaváděl pořádek a platnost římských zákonů. Po návratu do Říma se Caesarovi podařil mistrný politický tah. Smířil dva odvěké soupeře, Pompeia a Crassa. Vzájemnou spoluprací s těmito ve své době nejmocnějšími muži Říma utvořil trojici napříště známou jako první triumvirát. Právě podpora dvou výše zmíněných mužů umožnila Caesarovi nepopiratelné vítězství v politickém souboji o konzulský úřad na rok 59 př. n. l. Upevnil své vztahy s Pompeiem sjednáním jeho sňatku se svou milovanou dcerou Julií. Spojení s oběma mocnými muži vyneslo Caesarovi osmileté dobrodružství v Galii – pokořil vzpurné Helvéty, odrazil germánské Sueby, učinil smělý výpad za Rýn a úspěšně obsazoval celou Galii. To vše z něho učinilo po následující staletí legendu. Crassova smrt v boji s Parthy roku 53 př. n. l. začala rdousit už tak skomírající římskou republiku. Události následující dekády měly impérium přetvořit tak jako žádné události předtím. Během této doby Caesar čelil celogalské vzpouře, podlehl mu mocný Vercingetorix, podařilo se mu napadnout do té doby pro Řím nedotknutelnou Británii a osudovou se mu stala láska s egyptskou královnou, jejíž jméno je pro čtenáře tak známé jako jméno velikého Caesara. Ano, Kleopatra, osudová žena mocných mužů Říma.

Věra Brusnická a kolektiv: Dekorace pro radost

IMG_1236-2

Obklopovat se předměty, které si sami vyrobíme, má mnoho výhod. Je možné si zvolit barvy a materiály podle svého vkusu a hodí se do konkrétního interiéru; přitom si můžeme být jisti, že máme originál. Tato kniha obsahuje rady a návody, jak takových výrobků dosáhnout. Mimo jiné v ní čtenář nalezne: dekorace z oblasti pletení, háčkování, vyšívání, šití a patchworku; podrobné návody a barevné fotografie ke každému projektu; mini školičky; a mnoho užitečných vzorníků. Obtížnost jednotlivých dekorací je záměrně na různé úrovni, takže publikace vychází vstříc co největšímu počtu tvořivých lidí. Začátečníci ani velmi zkušení tedy nemusí mít strach, že si nevyberou. Kniha kromě originálních nápadů přináší také radost z vydařeného díla, zajímavého dárku, anebo třeba jen z toho, že se člověk naučí něco nového.

Kdo si hraje, nezlobí... Stará známá věta, o jejíž pravdivosti však lze pochybovat. Všechny hry nejsou zrovna v souladu se vzorným chováním. Zkusíme tedy menší úpravu – kdo tvoří podle naší knížky, nezlobí! Ale nebojte se, nebudeme rozdávat známky z chování. Naším hlavním záměrem je, aby vás naše dekorace zaujaly, a hlavně, abyste se při jejich výrobě bavili. Ruční práce totiž už dávno nejsou „nutným zlem“. Alespoň v našem pojetí se jedná o tvorbu pro radost, z touhy po originálu nebo třeba k záchraně našeho oblíbeného předmětu, který potřebuje vrátit svůj zašlý lesk. Pletení, háčkování, vyšívání, šití a patchwork – tomu všemu se na následujících stránkách věnujeme. Najdete zde spoustu tipů, které jsou samozřejmě doplněny podrobnými návody, fotkami a doporučeními. Na závěr jsme zařadili také mini školičky, abychom poradili, jak na to, a nechybí ani užitečné vzorníky. Tato knížka není jen pro ty s bohatými zkušenostmi, náš cíl je oslovit i ty, kteří s těmito technikami teprve začínají. Za úspěch bychom považovali, pokud by se v nich podařilo díky krásnému pocitu z povedeného díla vzbudit zájem a chuť pustit se do složitějších dekorací.„Menu“ jsme se snažili připravit co nejpestřejší – ozdobit si můžete domácnost, verandu, zahradu, ale také vytvořit módní doplňky nebo drobnosti pro ty nejmenší.

Petra Kubašková: Čarodějky malostranské

IMG_0127Na Malé Straně se vždy děly zvláštní věci. Občas na vás mrkl chrlič, ve stínech jste mohli spatřit strašidlo nebo jen zvláštní holku, co uměla věci, které by nikdo nečekal. Lidem ale vždy stačilo na chvíli zavřít oči a pocit něčeho nepřirozeného se ztratil. Lidem, ne čarodějkám, které na Malé Straně žily od nepaměti. Většinou slušně a spořádaně, což se nedá říct o Ginevře, jejíž rodina byla i na čarodějnické poměry velmi zvláštní a jejíž tajemství nečekaně vyplouvají na povrch zrovna ve chvíli, kdy po Praze začnou mizet strašidla, strachem se schovávat domovní znamení a selhávat mocná kouzla. A do toho všeho jí ve škole všichni pořádně pijí krev. Vítejte v dobrodružném světě malostranských čarodějek, které si dokážou poradit i v těch nejsložitějších situacích.

"Čarodějky malostranské si rozhodně zaslouží mnohem více pozornosti než se jim dostává. Autorka, která je české národnosti, zde bravurně ukázala, že i u nás se můžou objevit bytosti s kouzelnou mocí a zaujmout své čtenáře. Nejen Harry Potter, ale i Ginevra sedmá malostranská má co nabídnout. Další věcí jsou i ilustrace, jež zdobí příběh. Není jich sice mnoho, ale o to jsou poutavější." - z recenze na Daramegan.cz 

Maurizio de Giovanni: Prokletí 

Banner_4Carmela Caliseová byla dobrou duší neapolské čtvrti Sanit. Tak proč ji někdo zavraždil? A navíc tak neskutečně brutálním způsobem?
Taková otázky kladou komisaři Ricciardimu šokovaní svědci. Jenže brzy se ukáže, že stará Caliseová byla dobrou duší přesně za tři procenta lichvářského úroku. A najednou je zde případ s desítkami podezřelých, protože na prahu třicátých let minulého století se vraždilo za málo. Odmítla někomu posečkat s placením? Kam se poděl její zápisník? A kdo byl jejím komplicem a kdo sokem?

Ricciardi jen pomalu rozplétá důvody, které mohly vést ke krvavému činu, a jeho pátrání jej zavádí nejen do těch nejchudších zákoutí Neapole, ale i mezi smetánku, nad kterou drží ochrannou ruku špičky fašistického režimu, stejně jako do prostředí vykladačů tarotu.

Výborné detektivky italského spisovatele Maurizio de Giovanniho vás nadchnou promyšleným příběhem, znepokojivým fantastickým motivem i mrazivou atmosférou fašistické Neapole 30. let 20. století.



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.