Vánoční tipy na fantastické dárky pod stromeček

  • 17. listopadu 2021 / napsal(a) Epocha
Vybíráte vánoční dárky pod stromeček? Máme pro vás hned několik fantastických tipů, co pořídit!

Vánoce se blíží a je nejvyšší čas pořídit dárky. Připravili jsme pro vás výběr těch nejlepších fantastických kousků pro každého milovníka sci-fi a fantasy!

Nabušená akční fantastika 

IMG_0794

Hledáte něco pro milovníky rychlé akce? František Kotleta, současná špička české akční školy, letos nabídl čtenářům pokračování svého loňského bestselleru Underground s podtitulem Revoluce a kniha by rozhodně neměla scházet pod žádným knihomolským stromečkem. Nadupaný děj, spousta hlášek, blikotající neony, digitální čarodějky a také Hanička Zagorová, to vše čeká na čtenáře, kteří se vypraví do Praha City roku 2108. 

Planeta idiotů od Romana Bureše vás zavede do světa, kde nastala apokalypsa. Není to ale nukleární válka, jak si ji každý z nás představuje, jde o plíživou pandemii úsměvů, která z lidí dělá ony titulní idioty. Hlavní hrdina musí přežít a zjistit, co se děje. Čeká vás více než 300 stran napětí, strachu i hloubavých myšlenek, které se vám nepříjemně zaryjí pod kůži.

A pro milovníky divoké jízdy je tu Prokletí pro každého od Martina Paytoka, prvotina, v níž najdete spoustu mrtvol na kandelábrech, démonického maňáska nebo tašku plnou sekáčků na maso.

Vesmír čeká

Série Legie patří k tomu nejlepšímu, co u nás v žánru space opery můžete najít. Posádku vesmírné lodi Kraskna čeká před koncem letošního roku ještě přírůstek v podobě Rudého vrabčáka, pokud jste si ale sérii Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové zamilovali, jsou Vánoce skvělý čas k tomu pořídit Legii vašim blízkým. Kromě samotných knih na vás čeká také spousta merche v podobě placek, hrnků nebo triček.

IMG_0900Pokud chcete udělat radost milovníkům klasické science fiction, sáhněte po deseti povídkách z mrazivého vesmíru od Pavla Fritze. Jeho Studené světlo hvězd sbírá skvělá hodnocení a ukáže vesmír v té nebezpečné a méně zábavné podobě.

Pod stromečkem by pak rozhodně neměla chybět sbírka Krásky a vetřelci, v níž najdete 16 povídek českých a slovenských autorů. Pocta zlatému věku science fiction a pulpovým románům nabízí návrat do světa sexuální magie Tomáše Koska od Františka Kotlety, výlet na planetu nymfomanek ze série Legie od Kristýny Sněgoňové, zábavnou jednohubku pro fanoušky Propasti času od Romana Bureše, prequel Prokletí pro všechny všechny s nacisty a démonem od Martina Paytoka, vesmírnou řežbu od Oskara Fuchse, hororově zábavnou výzkumnou misi od Michaely Merglové, excelentní noirovou detektivku Lucie Lukačovičové nebo příběh z prostředí sametové revoluce v okupaci emzáků od Dalibora Váchy. A komu by to nestačilo, v knize najde také komiks o holkách z bombardéru od Františka Kotlety.

Postapo pro každého  

IMG_0800Kristýna Sněgoňová nadchla čtenáře už loni svou originální knihou Město v oblacích, do jejíhož světa se vrátila letos s novinkou Země v troskách. Kniha se dá číst samostatně, což z ní dělá ideální dárek pod stromeček, i když si pak čtenáři prozradí řadu zvratů z první knihy. Nový příběh ze světa, kde lidé postaviili v oblacích města na obřích piliřích, kam se ukryli před zkázou na povrchu země, sleduje skupinku ze slovanského města, která se vydává dolů na zem, aby tam nalezla něco, co může lidstvu pomoci vrátit se na svou domovskou planetu jednou provždy. Že to nebude jednoduché, je zřejmé, a na čtenáře tak čeká spousta napětí, akce i dramatu.

Pro všechny milovníky apokalypsy je tu také série Spad od Františka Kotlety, autorova dosud nejúspěšnější série, v níž se svět ocitl po jaderné válce v chaosu a zmaru, a také mamutí sbírka Ve stínu apokalypsy, v níž se nad tématem konce světa sešli autoři jako František Kotleta, Kristýna Sněgoňová, Roman Bureš, Petr Stančík nebo Jan Kotouč.  

Fantasy meče, magie i města

IMG_0855Letošní rok nabídl také řadu novinek z žánru fantasy. 

Lucie Lukačovičová se v románu Zákon Azylu vydává do světa současné Prahy, kde se ve stínech pohybují monstra a také jejich lovci. Moderní městská fantasy se s vámi vydá na výlet přes Česko až do Argentiny a nabízí kromě akce také přemýšlivou rovinu připomínající náladou romány Neila Gaimana.

Dalibor Vácha letos navázal na svůj román Šedá a v pokračování Rudá staví dál alternativní realitu Československa, v němž se Sovětský svaz nerozpadl a světem prosakuje tajemná nebezpečná substance šedá... 

A nezapomeňste sáhnout i po Písni severu od Michaely Merglové. Autorka se vrací do světa Písně oceli, v níž představila bohatý mytologický svět plný příšer a magie. Bard Minangar a drakobijce Cuchenan se vydávají na další dobrodružnou cestu, která potěší každého milovníka klasické fantasy. 



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.