Vánoční tipy Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové

  • 29. listopadu 2020 / napsal(a) Epocha
Spisovatelé František Kotleta a Kristýna Sněgnová pro vás připravili tipy na knihy, které by podle nich neměly chybět pod vaším stromečkem!

František Kotleta doporučuje: 

Fantastiku z Epochy doporučuji velmi pravidelně, protože je ostatně nejlepší, takže teď zkusím zabrousit do trochu jiných vod. Historie, a hlavně ta dobře napsaná, nás dokáže poučit o dnešku a o tom, co nám přináší a co se bude dít v budoucnosti. 

Martin Novák: Džihád proti Kremlu 

Džihád proti Kremlu zpracovává historii Afghánského konfliktu s intervencí Sovětského svazu, která je kořenem mnoha věcí, které se dnes v tomto rozvráceném, a kdysi svobodném a prosperujícím státě, dějí. 

Pavel Švec (ed.): Generál Karel Kutlvašr 

Příběh generála Kultvašra je fenomenální příspěvek k dějinám a také věčné a hysterické české debatě o Pražském povstání. Tento muž to povstání vedl a také za to trpěl. Podívejte se na příběh skutečného národního hrdiny. 

Dalibor Vácha: Horké léto 1918

Tohle jsou příběhy československých legionářů od vynikajícího historika (a také autora fantastiky) Dalibora Váchy, takže když sáhnete po jakékoliv jeho knize, vždy dostanete skvěle a moderně zpracovanou historii a na tu legionářskou je dnes patrně největším expertem. 

 

Kristýna Sněgoňová doporučuje: 

Václav Králíček: Titanic – Nikdo nechtěl uvěřit

Miluju Titanic – a ne, nemyslím tím jen ten film s Leonarden DiCapriem. Tahle knížka je skvělá, dává při čtení podrobný a ucelený obraz toho, co se tehdy dělo. A je v ní spousta zajímavostí, často dost zarážejících. Pro všechny, které tahle problematika zajímá, je to must-read.

Petra Kubašková: Čarodějky malostranské

Spolu s mou dcerou Lotkou jsme přečetly tuhle knihu jedním dechem, je to vtipný a dobrodružný příběh plný kouzel a strašidel a zároveň i obyčejného školního života a vztahů. Teď čteme společně pokračování Tajemství Stříbrné čarodějky a jsme nadšené. Je to přesně ten příběh, jaký bych chtěla číst v době, kdy mi bylo dvanáct.

Michaela Merglová: Prokletá věž

Čím víc píšu, tím méně čtu. O to víc pak ale ocením knihy, které přečtu až do konce, a jednou z nich je tahle kniha. Hodně bavila, protože je to to podobně drsný a temný příběh, jako píšu já, jen ve fantasy settingu. Takže pokud máte rádi fantasy, určitě doporučuji.

Spisovatelé František Kotleta a Kristýna Sněgoňová  

Postapo_1-1František Kotleta a Kristýna Sněgoňová společně vytvořili novou vesmírnou sérii Legie, space operu, v níž najdete akční dobrodružství, fantastické rasy a spoustu zábavy. První dva díly, Operace Thümmel a Amanda, pořídíte v našem e-shopu spolu s originálními dárkovými předměty, které potěší každého milovníka space opery.

Kromě jejich společného projektu také stojí za pozornost jejich samostatné romány, které udělají pod stromečkem radost každému milovníkovi žánrové literatury.

František Kotleta vydal v letošním roce novinku Underground, futuristické sci-fi z budoucnosti, která ukazuje drsný svět Prahy, v němž se technologie pro mnohé stala magií. Do podzemních stanic U-metra se můžete ponořit nejen na stránkách knihy, ale také ve více než 8 hodinové audio podobě s hlasem Petra Kubese.

I Kristýna Sněgoňová okouzlila čtenáře svou vizí budoucnosti, postapokalyptickým světem Města v oblacích. Tento detektivní příběh s nečekaným zvratem je skvělým dárkem pro milovníky temných příběhů.

A pokud vás knihy těchto autorů nadchly, v sekci dárkových předmětů najdete skvělé vánoční dárky, ať už smotné vánoční balíčky, hrníčky s motivy a hláškami z jejich knih, nebo třeba trička! 

 

 



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.