Vánoční tipy Romana Kodeta

  • 6. prosince 2020 / napsal(a) Epocha
Roman Kodet, spisovatel zaměřující se na japonskou historii a kulturu, si pro vás připravil své vánoční tipy!

Aleš Skřivan: Rudí barbaři před branami

Opiové války zůstávají pro českého čtenáře do značné míry polozapomenutým konfliktem, proto toto téma perfektně sedí do již zaběhnuté edice Polozapomenuté války. Dva uznávaní čeští odborníci předkládají detailní, dramatický a velmi barvitý pohled na tento konflikt, který znamenal zásadní přelom ve vztazích mezi Západem a Dálným východem. Kniha je navíc napsána velmi čtivým a výstižným způsobem, který upoutá každého čtenáře.

Dalibor Vácha: Krvavý ostrov

Bitva o Guadalcanal byla zásadním přelomem v dějinách války v Pacifiku. O tomto tématu tak již byla napsána řada erudovaných publikací. Dalibor Vácha však dokázal tento konflikt shrnout na relativně malém prostoru výstižným, přesto erudovaným způsobem. Pro českého čtenáře bude navíc zajímavé, že se dozví nejen o bojích na tomto tropickém ostrově, ale i o tom, jak na něm vojáci obou stran žili, co jedli, jak trávili volný čas a spoustu dalších zajímavostí.

Bohuslav Hála: Dvě ofensivy

Zajímáte se o první světovou válku a o osudy českých vojáků v ní? Pak jsou ideálním tipem k četbě paměti Bohuslava Hály z bojů na italské frontě. Dozvíte se nejen mnoho o hrůzách, které mladí muži zažívali v blátě zákopů, ale také mnoho o tom, jak trávili svůj volný čas, jak se bavili, co jedli a jaké pocity prožívali. Z tohoto pohledu se jedná o jedno z nejzajímavějších děl memoárové literatury, které výborným způsobem připravili a svými poznámkami doplnili Barbora Nováková a Pavel Heřmánek. Pro každého fanouška dějin vojenství je to skoro nezbytná příručka odhalující to, že válka není jen o svištění kulek, vybuchujících granátech a útocích na bodák, ale také o dlouhém čekání, nervozitě, krácení volného času, stesku po domově a řadě někdy až bizarních historek, které Hála umí mistrovsky vyprávět.

Co zkusit knihy Romana Kodeta?

Historik Roman Kodet se zaměřuje ve svých knihách na Japonsko, které je jeho velkou láskou. Japonskou historii, ale i kulturu s důrazem na fenomén samurajů zpracoval v obsáhlé publikaci Příběh samurajů, která potěší každého milovníka historie. Pro čtenáře, které by zase zajímaly válečné konflikty starého Japonska, je zase určena publikace Války samurajů, která vyšla v oblíbené edici Polozapomenuté války. 



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.