Křest knihy Eliáš mezi piráty

  • 27. června 2021 / napsal(a) Epocha
V sobotu 26. června proběhl na Smíchovské náplavce v knihovně DOK křest knihy Eliáš mezi piráty doprovázený pestrým programem spolu s divadelním představením.

V sobotu 26. června 2021 proběhl na smíchovské náplavce v knihovně DOK křest nové dětské knihy od Veroniky Krištofové. Pro všechny návštěvníky byl připraven pestrý program s divadelním představením, setkáním s autorkou a také křtem, kterého se jako hosté zúčastnili spisovatelka Ivona Březinová a herečka Kateřina Janečková. 

EPOCHA_Web_Header_2_1Příběh o Eliášovi, jednorukém sirotkovi, který sní o tom, že se stane námořníkem, a nakonec s dcerou pirátského kapitána zažije velké dobrodružství na moři, existuje jako divadelní představení divadla Kubko od roku 2018 a vznikl ve fantazii Veroniky Krištofové, zakladatelky, manažerky a lektorky vzdělávacího projektu Besedárium. Veronika Krištofová v rámci projektu objíždí knihovny, školy a další vzdělávací instituce, kde nabízí celou řadu besed, přednášek a zábavných programů pro děti. 

Eliáš mezi piráty tak vznikl jako přirozené pokračování těchto aktivit. Knihu vydalo Nakladatelství Epocha letos v květnu a spolupracovala na ní ilustrátorka Jana Komárková, jejíž obálky, kresby a ilustrace se objevily již ve více než 100 knihách berlínského nakladatelství Schwarzkopf & Schwarzkopf.

EPOCHA_Web_Header_1_2

Kvůli nepříznivé pandemické situaci byl křest knihy odložen na konec června. Ve spolupráci s pražskou knihovnou DOK se na sobotu 26. června připravilo zábavné odpoledne s Eliášem pro děti a rodiče. Akce začínala ve 14:00 hod. a účastníci mohli zdarma přijít na zábavné workshopy – pro děti byla připravena vlastní výroba pirátské lodičky, strašidelné medúzy nebo omalovánky s Eliášem. 

Od 15:30 hod. začalo divadelní představení, které zahráli členové divadla Kubko, a od 16:30 hod. následoval samotný křest knihy, jehož se jako kmotři zúčastnila oceňovaná spisovatelka knih pro děti a mládež Ivona Březinová a herečka a zakladatelka hereckého studia Kalegro Kateřina Janečková. Akce skončila v 17 hodin.

Více o knize: Veronika Krištofová: Eliáš mezi piráty

Další fotografie: ZDE



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.