Ohlédnutí za Comic-Conem Prague 2021

  • 22. října 2021 / napsal(a) Epocha
Ani letošní Comic-Con Prague se samozřejmě neobešel bez naší účasti. Na návštěvníky čekal náš stánek, tvůrci a také malé překvapení...

Comic-Con Prague otevřel své brány v pátek 15. 10., pro nás ale příprava začala už řadu týdnů předtím. Letos jsme dostali skvělé místo pro stánek, takže jsme se rozhodli ho připravit co nejlépe. Rohový stánek u dveří tak ozdobil řetěz s extra osvětlením, girlandy se stránkami z knih a vitrína, v níž se na obláčcích z vaty vznášely naše knihomolské hrníčky. Nadto nemohly chybět tradiční bedny se slevami a také jedna s extra balíčky, které skrývaly zajíce v pytli, speciání knižní překvapení po sto korunách. A i když František Kotleta na akci chyběl fyzicky, duchem s námi byl i na stánku a jeho kartonový dvojník hlídal náš vchod.   

EPOCHA_Web_Header_3

V pátek, kdy se začali trousit první návštěvníci, jsme už všichni stáli připraveni na značkách, abychom mohli doporučovat knihy, nabízet trička a hrníčky, prodávat placky a také poradit s výběrem té nejlepší potravy pro knihovničku.

Večer ve 21:30 začal pak první z programů, které jsme s organizátory připravili. Editorka a spisovatelka Michaela Merglová se spolu s autory ze sbírky Krásky a vetřelci sešla v sále E2 a moderátorovi Mikoláši Tučkovi i všem návštěvníkům prozradila, jak antologie vůbec vznikala. Své zkušenosti a zážitky ze spolupráce s Leošem Kyšou pak připojili také autoři Martin Paytok, Jan Kotouč, Peter Jelínek, Dan Černý a Alžběta Bílková, o doslovu promluvil také šéfredaktor časopisu Pevnost a nakonec se ukázalo, že sex převálcoval romantiku v poměru 33:1.

EPOCHA_Web_Header_1

V sobotu pokračoval program ve 13:00 v literární linii, kde napřed spisovatelky Kristýna Sněgoňová a Michaela Merglová košatě vyprávěly své barvité zkušenosti se psaním, tvorbou světů, spoluprací s dalšími autory a také se seriálem Cizinka, na což pak následně navázala i beseda Michaely Merglové, Martina Paytoka, Zuzany Hartmanové a Zuzany Strachotové od 15:00, kde autoři sdíleli, jaké jsou další kroky po vydání knihy. Od 18:00 mluvil v komiksové linii Michael Petrus o projektu Nanits Chronicles a podělil se s diváky o úskalí, s nimiž se během tvorby komiksu potýkal.

EPOCHA_Web_Header_2

Závěrečným bodem programu našeho nakladatelství pak byla od 20:00 beseda s Kristýnou Sněgoňovou. Autorka odpovídala na otázky o své tvorbě a prozradila několik perliček o tom, zda se vrátí do světa Krve pro rusalku nebo jak vznikají názvy knih v její sérii Města. Večera se účastnil také Pavel Renčín, který její nejnovější knihu Země v troskách jako kmotr pokřtil, a přišel také ředitel Nakladatelství Epocha, Zdeněk Pobuda, společně s šéfredaktorem časopisu Pevnost, Martinem Fajkusem, aby Kristýně společně předali překvapení. Tím byl velký plakát s ilustrací autorky, kterou kreslila Žaneta Kortusová, kreslířka stojící například za obálkami série Města. Tato ilustrace navíc nebyla dárek jen tak a diváci mohli  v přímém přenosu vidět Kristýnino překvapení, když jí bylo řečeno, že obálka nového časopisu Pevnost bude právě s touto ilustrací.

 

 



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.