Ty nejlepší audioknihy na zimu

  • 30. prosince 2021 / napsal(a) Epocha
Zachumlejte se do deky, dejte si čaj a zaposlouchejte se do knih. Ve spolupráci s Audiotékou jsme pro vás opět přichystali nálož skvělých audioknih.

Čekají vás skutečné kriminální případy, brněnská magická Zřídla i světy daleko za hranicí fantazie... 

Viktorín Šulc: Když vzlétne děs a nevíra (Panoptikum sexuálních vražd 1) 

Kdyz_vzletne_des_audio_COVER

Audioknihu čtou Miroslav Táborský a Luboš Ondráček, režie Miloš Vrána

Společně s autorem se staneme detektivy, prosívajícími staré spisy kriminalistických "pomníků", skutečných nebo jen zdánlivých (Kdo vraždil nočňátka? či Zaváté stopy). Staneme se svědky niterných zpovědí nebo umných lží, rozehrávajících drama snahy uniknout popravčí šibenici (Srdce z kamene). Pronikneme do ponurého ticha vazebních cel, do zvláštního světa psychiatrických pokojíků (Tajemství kříže).

Některé případy, jejich děsivé okolnosti a obludné markanty čekaly dlouhé desítky let v archivech na své zveřejnění. Společně s komentáři zkušených kriminalistů plk. Markoviče a plk. Valeriána tak na čtenáře čeká senzačně, přesto profesionálně poctivě zpracovaná historie tuzemské sexuální vraždy.

VÍCE

 

Dalibor Vácha: Šedá 

SEDA__audio_FRONTAudioknihu čte Tereza Groszmannová, režie Ondřej Černý

Sedmnáctiletá Jenovéfa se ocitá v divokém víru událostí, které změní ji i celý svět. Lidé nadaní paranormálními schopnostmi čerpají své síly ze záhadné šedé a stávají se lovnou zvěří pro organizaci, která chce překonat blížící se konec civilizace. Československo stále existuje i v druhé polovině devadesátých let 20. století, umírajícím Sovětským svazem otřásá občanská válka, do práce se pouští bývalí, stárnoucí agenti StB, elitní zabijáci v důchodu přestávají okopávat své zahrádky a začíná akční jízda, která nemůže skončit ničím jiným než třeskutým finále, v němž půjde o životy i duše všech zúčastněných.

A tajemná šedá stále prosakuje do našeho světa…

 

VÍCE

 

Petra Kubašková: Čarodějky malostranské 

Carodejky_malostranske_AUDIO_coverAudioknihu čte Zuzana Kajnarová, režie Miloš Vrána

Na Malé Straně se vždy děly zvláštní věci. Občas na vás mrkl chrlič, ve stínech jste mohli spatřit strašidlo nebo jen zvláštní holku, co uměla věci, které by nikdo nečekal. Lidem ale vždy stačilo na chvíli zavřít oči a pocit něčeho nepřirozeného se ztratil.

Lidem, ne čarodějkám, které na Malé Straně žily od nepaměti. Většinou slušně a spořádaně, což se nedá říct o Ginevře, jejíž rodina byla i na čarodějnické poměry velmi zvláštní a jejíž tajemství nečekaně vyplouvají na povrch zrovna ve chvíli, kdy po Praze začnou mizet strašidla, strachem se schovávat domovní znamení a selhávat mocná kouzla.

A do toho všeho jí ve škole všichni pořádně pijí krev.

VÍCE

 

Kristýna Sněgoňová: Zřídla

Zridla_COVER

Audioknihu čtou Ondřej Novák, Petra Lorencová a Viktor Kuzník, režie Ondřej Černý

Pod našima nohama se nachází spousta věcí: třeba vodovody, plynovody, optické kabely, metro...

Teda to zrovna v Brně ne, ale zato tam můžete narazit na magická Zřídla – skryté zásobníky mocné energie. Jejich Strážcem se může stát každý, kdo má dar a dokáže se na Zřídla napojit, ať už je to holka z knihovny, divný chlápek od vedle, nebo třeba nenápadný uklízeč z nádraží.

Moc Zřídla se dá využít všelijak – třeba pro větší sílu, štěstí, lásku nebo tvoření úžasných věcí. Jenže teď mizí jedno Zřídlo za druhým a je jasné, že za tím stojí někdo ze Strážců. A může to být kdokoliv...

Vítejte v magickém světě, který by klidně mohl být tím naším.

VÍCE

 

Roman Bureš: Planeta idiotů 

PLANETA_IDIOTU__front_AUDIO

Audioknihu čte Roman Říčař, režie Miloš Vrána

Apokalypsa přišla s širokým úsměvem, ve kterém na nás cenila zuby. Nebyla to žádná hollywoodská kosmická šupa, žádný asteroid nebo supervulkán. Byla nenápadná a plíživá a lidstvo ji vlastně ani nepostřehlo.

Nikdy nezapomenu na tu ženu v metru. Byla první a hlas měla jako zvon. Později se k ní přidali další. Stovky tisíc. Miliony. A nakonec miliardy.

Byl jsem u toho. Od nesmělého začátku až po trpký konec. A tohle je záznam toho, co jsem viděl a co jsem prožil – moje osobní kronika konce světa.

VÍCE

 

František Kotleta: Rudý vrabčák (Legie 4) 

Rudy_vrabcak_LEGIE_IV_audio_front_1

Audioknihu čte Martin Stránský, režie Helena Rytířová

Vesmír je kruté místo. To poznala posádka lodi Kraksna v den, kdy Zemi obsadili mimozemšťané. I když se jí povedlo agresivní rase enlilů dostat ze spárů a uhájit si svobodu, aby si ji udržela, musela začít pracovat pro vesmírnou mafii. Teď ale kapitán Moravec, poručík Vojcechovský, technik Vodička, profesorka Krasiński, kuchař Guiseppe i tajemná Amanda dostávají příležitost se s enlily znovu utkat. Planeta Tisíce světel je novým terčem jejich invaze a mafie je posílá právě tam. Ideální práce pro kapitána Bouchače a lorda Mrdáka.

Tedy pokud by na planetu nemířili nejlepší špioni ze všech soupeřících civilizací a mezi nimi i ta, které se říká Rudý vrabčák...

VÍCE

 

Leoš Kyša, Michaela Merglová (eds.): Krásky a vetřelci 

Audioknihu čtou Terezie Taberyová a Jakub Saic, režie Jan Žáček.

Krasky_a_vetrelci_audio_COVER

Vejdou mimozemšťan, Čech a Žmrnlub do baru a Čech řekne: „Co je, sakra, Žmrnlub?“

Ať je to cokoliv, v téhle knize to nenajdete. Na rozdíl od mimozemšťanů a Čechů. A Češek. A bojů mezi nimi. Tedy mimozemšťany a Čechy. A Češkami. Jak to dopadne, je jasné: Jsme přece Češi. Nevzdáme se. A pokud, bude přitom alespoň sranda. A taky hromada sexu. Nová antologie tuzemské fantastiky přináší to nejlepší, co se o střetu mezi mimozemšťany a lidmi dá napsat. S nádechem zlatého věku světové sci-fi a poctivou dávkou české a slovenské neomalenosti a schopnosti přijít s příběhy, při kterých se budete smát, bát, bavit i červenat.

Čekají vás ostřílení autoři, krásky, krasavci, emzáci i hnusáci.

VÍCE



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.