Nejlepší knihy na duben

  • 23. dubna 2020 / napsal(a) Epocha
I v době koronavirové vydáváme knihy a dnes pro vás máme tip na čtveřici titulů, které vyšly sice v době zavřených knihkupectví, ale ani tak by neměly chybět ve vaší knihovničce!

František Kotleta: Underground 

IMG_9907Novinka Františka Kotlety je unikátní hned z několika důvodů. Nejen, že se jedná o jeho sedmnáctou knihu, ale jde také o knihu samostatnou. Underground není součástí série a vypráví příběh Petra Vachtena, který žije v Praha City. O Praha City se říká, že je to šťastné město – jenže ne všechno je tak, jak se zdá. Deset milionů obyvatel zde přežívá díky výdobytkům moderních technologií, zatímco zbytek Evropy se propadl do chaosu – nikdo nepochybuje, že je to pravda, tvrdí to přece City News! Postapunkový román z daleké budoucnosti, kde se stírá hranice mezi technologiemi a magií, vás nadchne a nepustí.

Kotleta své fanoušky prostě většinou nezklame. Nechybí ani občas hrubší slovník, nějaké ty chuchvalce krve nebo rýpnutí do některých populárních osobností. Od začátku do konce se ocitne ve světě, který byste na vlastní kůži asi nechtěli zažít, ale v roli čtenáře vás prostě bude bavit. – z recenze na Lukbook.cz  

 

Vídeňský kongres

IMG_9894Pro milovníky historie jsme v dubnu vydali druhé, přepracované vydání knihy Vídeňský kongres. Tato obsáhlá publikace podrobně mapuje politický život kolem roku 1814 díky pamětem, zprávám diplomatů, deníkovým záznamům a dalším materiálům. Kniha se zabývá kongresem ve Vídni, kam se na podzim roku 1814 sjeli vrcholní politici i korunované hlavy z celé Evropy – rakouský císař František I., ruský car Alexandr I., pruský král Friedrich Wilhelm III. či zástupce francouzské strany Talleyrand, který pragmaticky odvrhl Napoleona a nabídl své služby bourbonskému králi Ludvíku XVIII.

Luboš Taraba se zajímá především o kontroverzní dějinné události a osudy rozporuplných osobností. Díky lehkosti a celkové čtivosti jeho knihy však nejsou suché a nudné a zaujmou i nezasvěcené čtenáře. 

 

Krve po kolena 

IMG_98981859, bitva u Solferina. Další kniha Luboše Taraby, kterou jsme v dubnu vydali, se zabývá krvavou historií 19. století. Italská bojiště byla vždy místy, kam generálové z Vídně rádi posílali pluky a prapory z českého království, a válka v roce 1859, v níž se rozhodovalo o sjednocení Itálie, je toho dokladem. Druhé, opravené vydání Krve po kolena by nemělo chybět v žádné knihovničce milovníka historie.

Březnové počasí dávalo tušit, že se zima ještě nehodlá vzdát své vlády. Ve dne svítilo slunce, chumelilo a vše doprovázel silný vítr. V těsné blízkosti horního města a královského panství Přísečnice se 27. března začaly do bojových šiků formovat dvě armády. Začala bitva, jež později získala své místo i v „evropské kronice“ Theatrum Europaeum a jíž také věnoval svůj známý obraz vlámský malíř Peter Snayers. Byla posledním střetnutím Jana Gustava Banéra v životě a zároveň důležitým vítězstvím Ottavia Piccolominiho v probíhající kampani. – ukázka z knihy

 

Říše 

IMG_9916Roman Bureš nadchl fanoušky naposledy pekelným Inferiem a teď se vrací v plné síle s novinkou Říše. Kniha z alternativní historie, v níž nacisté vyhráli druhou světovou válku, vás nenechá vydechnout a představí vám mrazivý depresivní scénář co by, kdyby. Reinhard Heydrich pokračuje v odsunu zbývajících Slovanů na východ, co ale odsun vlastně znamená – vyhnání za Zeď, nebo rovnou smrt?

Občané kategorie B, kteří byli špatné rasy, avšak dobře smýšlející, ztráceli některá občanská práva: nesměli bez víza opouštět protektorát, nesměli mít děti, neměli nárok na vysokoškolské vzdělání a jejich platy podléhaly regulaci. Občané kategorie C, kteří byli dobré rasy, ale špatně smýšlející byli vyvražděni ve vyhlazovacích táborech. Občané kategorie D, tedy špatné rasy a špatně smýšlející, byli odsunuti do východních protektorátů, kde většina zemřela vyčerpáním při poválečné obnově. Území protektorátu bylo v polovině sedmdesátých let plně germanizované a zbavené slovanské krve. Čeština se stala mrtvým jazykem. – ukázka z knihy

Zajímá vás, co chystáme příště? Sledujte náš blog a naše sociální sítě, kde můžete nejen získat informace o knihách, ale také si o ně zasoutěžit! 

Instagram     Facebook Nakladatelství Epocha      Facebook Fantastická Epocha



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.