Co chystá budoucnost pro dvojici kreslených kočiček Pac a Pussy? To s námi probíral jejich tvůrce, kreslíř a spisovatel Albrecht Smuten.

Stripy s dvojicí hláškujících kočiček Pac a Pussy si našly mezi čtenáři řadu příznivců, jak ukazuje i letošní druhý díl jejich komiksu. S jejich autorem Albrechtem Smutenem jsme se sešli, abychom probrali, co za novinky chystá a kdy se dočkáme pokračování. A jak můžete vidět, donutit autora k úsměvu nebylo jen tak...   

IMG_2123Otázka na začátek – máš kočky?

Mám jednu. Je tlustá jako Pussy, takže jsem si k ní nedávno pořídil miminko, které zase vypadá trošku jako Pac.

Dialogy kocourka Pace a kočičky Pussy se objevily na Facebooku v roce 2017. Vzpomeneš si, kde se myšlenka na jejich sarkastické hlody vzala poprvé? 

Jednou jsem se zamýšlel nad tím, proč moje kočka nemluví, a došlo mi, že k bezvýznamnosti každodenní reality není co dodat. To je vůbec nejhorší startovací pozice pro tvorbu webkomiksu, takže to byla docela výzva.

Za dobu své existence si kočičky získaly řadu příznivců, kteří hltají každý jejich nový strip. Kolik stripů jsi už pro Pac a Pussy udělal – a je nějaký, který máš nejraději? 

Asi tři sta. Jeden z mých nejoblíbenějších je na straně 20 druhé knížky.

Ke kočičkám přibyl po čase i Jednonohej Pete. Kde jsi pro něj vzal inspiraci? 

Jednonohej Pete je parodií na Jonathana Livingstona Racka. To je taková knížka, která je populární v ezoterických kruzích, protože čtenáře ujišťuje, že je naprosto v pořádku považovat všechny kromě sebe za tupé uniformní stádo.

IMG_1731Mohou fanoušci očekávat i další zvířecí přírůstky do rodinky Pace a Pussy?

Občas si říkám, že by Pussy slušela tasemnice.

Často ve stripech rozebíráš motivy náboženství a existencialismu, nebojíš se ale i aktuálních a občas kontroverzních témat. Je něco, co tvé kočičky přece jen ale nikdy rozebírat nebudou?

Jednou jsem zkoušel udělat vtip o brusném rotačním rašplovém kotouči, ale dopadlo to přesně tak, jak bys čekala. Nikdy jsem ho nepublikoval a dodnes se za něj stydím.

Druhá sbírka stripů vyšla letos na začátku roku. Kdy mohou fanoušci očekávat další porci? 

Snad zase příští rok. Jestli vůbec bude nějaký příští rok.

IMG_2117Na čem kromě kočiček pracuješ? Na facebooku se objevila nová stránka Terapie masem, jejíž humor je ještě o řád temnější…

Terapie masem je i na Instagramu. Ale to je v podstatě všechno, na co mám čas, protože mám to zbrusu nové miminko. Takže po celém dni v práci zvládám už tak maximálně jít s kočárkem, namalovat kafilerii, pohrát si s miminkem, udělat vtip o kanibalismu, pověsit vyprané dupačky, napsat básničku o nekrofilii a jít spát. Vždyť to znáš.

A co volný čas – trávíš ho temnými úvahami o životě, nebo se věnuješ nějakým zábavným koníčkům? 

Ony to jsou spíš temné úvahy o smrti.



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.