V roce 2013 byl 6. duben vyhlášen jako Mezinárodní den sportu za rozvoj a mír, proto i my vyhlašujeme v tento den slevovou akci týkající se našich sportovních titulů. Veškeré knihy věnující se rozvoji těla a týmovému duchu můžete zakoupit se slevou 40 %. Pokud vaše objednávka přesáhne hodnotu 699 Kč, budete mít dopravu zdarma. Využijte výhodnou akci, kterou jsme protáhli na celé tři dny mezi 6. - 8. dubnem, a kupte si sportovní titul přímo pro vás.

Připomeňme si souvislost mezi sportem a mírem. Když už soutěžit, tak zdravě, s rozvahou, s vědomím, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Ambice jsou dobré, nutí člověka na sobě pracovat, ale ještě lepší je pohyb, který člověku dělá radost bez očekávaného vítězství nebo dílčích úspěchů. To je poté tím největším úspěchem. Díky sportovním aktivitám se člověk učí férovosti, týmové spolupráci, sportovním hodnotám i respektu k soupeři. Sportovní tituly pro všechny nadšence, fanoušky, příznivce tělesného a duševního rozvoje i pro samotné sportovce naleznete na našem e-shopu se svátečně laděnou slevou 40 % na Mezinárodní den sportu za rozvoj a mír. Akce poběží od 6. do 8. dubna

linka

                                                                      SPORTOVNÍ TITULY NA MEZINÁRODNÍ DEN SPORTU ZA ROZVOJ A MÍR 

SLEVA 40 %

                                                                                                      TRVÁNÍ AKCE: 6. - 8. DUBEN 2024

                                                                                PŘEHLED TITULŮ: ZDE

 

 

Premysl_Bicovsky_FRONT_Bohemka_RGB_1000px

PŘEMYSL BIČOVSKÝ: Kanonýr, kapitán, fotbalista

Petr Nečada

Nyní za 179 Kč z původních 299 Kč

Je výraznou osobností v historii našeho fotbalu. Stačí si připomenout, co dokázal. Přestože většinu kariéry působil jako záložník nebo stoper, stal se členem Klubu ligových kanonýrů, neboť vstřelil v nejvyšší soutěži 130 gólů – 106 v Československu, 24 v Rakousku. Když do společnosti nejlepších kanonýrů vstoupil, byl prvním, komu se to podařilo, přestože nebyl útočníkem. V lize poprvé nastoupil za Teplice v září 1967, kdy mu bylo sedmnáct, a končil v červnu 1983 v Bohemians, které jako kapitán přivedl k jejich jedinému titulu. Poté odešel do Rakouska, kde svůj poslední zápas v nejvyšší soutěži hrál na jaře 1988 v bezmála osmatřiceti letech. V každém mužstvu patřil k oporám. Téměř nikdy nezklamal, navíc měl velkou autoritu u spoluhráčů a pro mnohé byl vzorem. V knize, která popisuje jeho kariéru i soukromý život, se vrací ke všemu podstatnému, co ve fotbale zažil. Líčí začátky v rodných Košťanech, první ligové zkušenosti v Teplicích, vojnu v Dukle, roky v Bohemians, triumfy i pády v reprezentaci, angažmá v Rakousku i to, proč se stal trenérem. Atraktivní jsou pasáže o spolupráci s osobnostmi, jakými byli reprezentační trenér Václav Ježek a především trenér Bohemians Tomáš Pospíchal.

Premysl_Bicovsky_FRONT_Teplice_RGB_1000px                                                               

PŘEMYSL BIČOVSKÝ: Kanonýr, kapitán, fotbalista

Verze pro fanoušky FK Teplice

Petr Nečada

Nyní za 179 Kč z původních 299 Kč 

Dvakrát se stal mistrem Evropy. Nejprve v kategorii do 18 let, poté do 23 let. Jenom zranění ho připravilo o třetí titul v Bělehradě v roce 1976. Sice výrazně přispěl k postupu z kvalifikace přes Anglii a Portugalsko, ale na závěrečný turnaj nejel. Smůla o to větší, že několik let si bez něj nešlo tým představit. I když už s tím nikdo příliš nepočítal, po pěti letech se do reprezentace vrátil, pomohl vybojovat postup na mistrovství světa a zahrál si i na samotném šampionátu v roce 1982 ve Španělsku.

 

Fotbaove_osudy_SUBR_FRONT_RGB_1000pxFOTBALOVÉ OSUDY: Co všechno může zničit fotbalovou kariéru

Lubomír Král

Nyní za 1499 Kč z původních 2499 Kč

Publikací o osudech hráčů fotbalu byla již napsána nekonečná řada. O všech těch, kteří se proslavili svými výkony, dosaženými úspěchy, celou svou kariérou, kterých se nedotkla zranění nebo jiné skutečnosti, jež by znamenaly jejich kariérní konec. Existuje mnoho knih o Masopustovi, Barošovi, Nedvědovi, Spartě, Slavii a dalších. Ale fotbal, to nejsou jen ti slavní a úspěšní. Fotbal, to jsou i ti na druhém konci – neúspěšní, propadající, zapomenutí, ale i zavrženíhodní. O hořkých a smutných osudech se většinou nikde nepíše. Povolání do Velké války, nucený odsun Němců, povolání reprezentantů do wehrmachtu, setrvání na zahraničních angažmá, emigrace, zničené kariéry v období socialismu, velká zranění, nevyléčitelné nemoci, v neposlední řadě pak i alkohol, hazard, drogy, sebevraždy – to všechno jsou příčiny tragických, především však lidských osudů. A právě spojovacím tématem, jako ta pověstná červená nit je fotbal. Na bázi fotbalu se objevují neskutečné, tragické a velmi zajímavé příběhy fotbalistů, funkcionářů i podporovatelů fenoménu – toho nádherného sportu. Jedná se vesměs o příběhy fotbalistů, reprezentantů, známých či zcela zapomenutých. U reprezentantů novodobých potom s mementem a vyrovnáním se před novodobými civilizačními výdobytky – hazard, drogy…, které mají většinou jediný a společný konec, tzn. sáhnutí si na život. Publikace je rozdělena do tří svazků vydaných exkluzivně v souhrnném papírovém boxu. Samostatně neprodejné.

Bohemka_2_FRONT_RGB_1000pxBOHEMKA JE A BUDE 2: Kniha druhá (1974-2022)

Miloslav Jenšík

Nyní za 1199 Kč z původních 1999 Kč

Uznávaný historik českého fotbalu a také na jiných polích osvědčený autor literatury faktu, nositel stále se rozrůstající řady prestižních ocenění, se poprvé zapsal do dějin jednoho z nejslavnějších a nejpopulárnějších českých fotbalových klubů roku 2005 jubilejní publikací Zelenobílé století. Příběh vršovických Klokanů a jejich kouzelného Ďolíčku, kterého byl a je už po tři čtvrtě století očitým svědkem, ho upoutala tak, že se k ní v posledních letech vrátil v nesrovnatelně rozsáhlejší podobě. V první knize této klubové kroniky – vydané roku 2019 a oceněné Mezinárodní cenou Egona Ervína Kische – autor provedl historií zelenobílého klubu od jeho založení v roce 1905 až do roku 1973, kdy se Klokani po tříletém druholigovém exilu vrátili do nejvyšší domácí soutěže a vykročili tak do zatím nejslavnější éry klubu, která vyvrcholila v sezoně 1982/83 dobytím mistrovského titulu a skvělou reprezentací našeho fotbalu v tehdejším Poháru UEFA. O těchto nezapomenutelných úspěších vypráví druhá kniha, ve které právě začínáte listovat. Ale nejenom o nich.  Stejně jako v životě každého člověka a každého lidského společenství, i v letokruzích Bohemky zákonitě dojde na situace, kdy srdce svírá úzkost z beznaděje. V roce svého stoletého jubilea klub stál na prahu zdánlivě neodvratné katastrofy – a právě tehdy se v nouzi nejvyšší ukázalo, jak skvělé má fanoušky. Také k oněm osudovým dnům, týdnům a měsícům se dopodrobna vrací druhá kniha klubové ságy Bohemka je a bude.

Mistri_Dolicku_FRONT_RGB_1000pxMISTŘI Z ĎOLÍČKU

Petr Nečada

Nyní za 239 Kč z původních 399 Kč

„Už jen zemětřesení by nás mohlo připravit o titul!“ volá hlasatel. Na tribunách propuklo šílenství, diváci se objímají, někteří jsou naměkko. Bouřlivý potlesk. A znovu: „Mistři, mistři, mistři!“ Tři minuty. Dvě minuty. Poslední minuta. Už se jenom tleská. Teď. Neděle 12. června 1983, vesmír se zastavil, historie se naplňuje v 18 hodin 48 minut. Takhle si novinář Petr Nečada vybavuje chvíle, kdy se fotbalisté Bohemians stali mistry československé ligy. Tuto nezapomenutelnou sezonu Bohemky barvitě popsal v knize Mistři z Ďolíčku, která vychází ke čtyřicátému výročí historické události. Autor později nastoupil do prestižního fotbalového a hokejového týdeníku Gól, kde se dostal k rozhovorům s hráči z mistrovského týmu, například s Přemyslem Bičovským, Pavlem Chaloupkou, Jiřím Sloupem, Zdeňkem Hruškou nebo s největším „klokanem“ všech dob Antonínem Panenkou. I tyto vzpomínky se v knížce odrazí. Mistři z Ďolíčku nabízejí starším fanouškům vzpomínky na nejslavnější éru klubu, kterou si tak rádi připomínají, a mladší příznivce zase seznámí s tím, o čem pouze slyšeli nebo četli. Kniha je psána nezvyklým, vzrušujícím stylem a oslovila čtenáře už při svém prvním vydání.

Pavel_Chaloupka_FRONTPAVEL CHALOUPKA: Klokan s gólovou hlavou

Stanislav Hrabě, Pavel Chaloupka

Nyní za 179 Kč z původních 299 Kč

Pavel Chaloupka je legendou Bohemians Praha, byl nejvýraznější osobou v období jejich největších úspěchů včetně mistrovského titulu v ročníku 1982/1983 a cesty do semifinále Poháru UEFA. Prosadil se ovšem i v reprezentaci, když se zúčastnil mistrovství světa 1982 ve Španělsku. Jak na svou kariéru a všechno, co ji provázalo, vzpomíná? Co o jeho nejen fotbalových schopnostech soudí jiné osobnosti československého fotbalu Jan Berger, Ladislav Vízek, Petr Rada, kluboví spoluhráči Přemysl Bičovský, Jiří Ondra či Stanislav Levý? Jaká by byla dnes jeho přestupová hodnota, odhaduje hráčský agent a bývalý spoluhráč z reprezentace Zdeněk Nehoda. Publikaci doprovází podrobný statistický přehled jeho úspěchů a mnoho i dosud nezveřejněných fotografií.

 

 

 

Cisarovna_fotbalu_FRONT_RGB_1000pxCÍSAŘOVNA FOTLABU: Novodobá historie ženského fotbalu u nás a vzpomínky české reprezentantky

Eva Haniaková, Stanislav Hrabě, Lubomír Král

Nyní za 351 Kč z původních 585 Kč

Jedinečný a silný příběh významné postavy a osobnosti našeho ženského fotbalu, který na časové ose přesahuje více než půlstoletí spojené s moderní historií tohoto sportu. Životní příběhy plné vítězství a radosti ze hry, ale lemované také prohrami a neúspěchy, včetně zdravotních peripetií a nepřízní osudu, kdy na konci všeho je viditelný nezměrný a příkladný optimismus a vůle této fotbalistky – Evy Haniakové. Tak jak je život Evy spjatý s historií ženského fotbalu u nás, je zde ve velkém rozsahu věnován dostatečný prostor i statistice jak klubové a reprezentační, tak i hráčské a nakonec i trenérské. Nechybí ani exkurz do historie evropského a světového fotbalu v ženském provedení, od prvních pionýrských krůčků na počátku 20. století až k fenoménu dneška.

 

 

Medaile_na_chvili_FRONT_RGB_1000px

 

MEDAILE NA CHVÍLI: (Nejen) tokijský příběh Adama Ondry a sportovního lezení

Jiří Kalemba, Karel Kubeška

Nyní za 215 Kč, z původních 359 Kč

Příběh olympijské premiéry sportovního lezení a českého reprezentanta Adama Ondry. Dějová linie spojuje vlastní závod špičkového sportovního lezce na olympijských hrách 2021 v Tokiu, včetně všech jeho důležitých momentů, s emocemi prošpikovanou komentátorskou prací sportovního redaktora Jiřího Kalemby. Kniha se neomezuje jen na zajímavou zápletku, ale díky rozhovorům s dalšími významnými osobami věnujícími se sportovnímu lezení, horolezectví, ale i sportu obecně, mapuje disciplínu v širším rámci. Publikace si najde čtenáře jak mezi milovníky reálných příběhů z vrcholných soutěží, tak i mezi zájemci o faktografii a vhled do tajů zákulisí sportu. 

 

 

Curling_Lesk_i_bida_FRONT_02CURLING: Lesk i bída

Karel Kubeška

Nyní za 179 Kč z původních 299 Kč

Kniha třináctinásobného mistra České republiky v curlingu je vůbec prvním titulem o tomto sportu publikovaným v naší zemi. Prolíná se v ní životopisná linie hráče, funkcionáře a trenéra Karla Kubešky s faktografickou deskripcí sportovního odvětví, které sice dosáhlo olympijského statusu, ale povědomí o něm není v Čechách zatím příliš silné. Curling je zde představen jako sport obsahující veškeré životní atributy, jako jsou vášeň, láska, nadšení a oddanost, ale také závist, prostřednost, žárlivost a smutek. Střídmé popisy jednotlivých etap vývoje curlingu v Čechách se střídají s emotivně laděnými mikropříběhy sportovních okamžiků prožitých na ledě, u pracovního stolu či na trenérské lavičce. Čtenář nahlédne do zákulisí zajímavého sportu a spolu s autorem prožije třicetiletou historii curlingu u nás. Kniha obsahuje samostatně vložená pravidla curlingu.

 

 

 

Holik-promo_1

ŽÍT JAKO HOLÍK: Životní a hokejové zápasy Jaroslava Holíka

David Lukšů

Nyní za 161 Kč z původních 269 Kč

I ten, kdo nikdy nebyl na zimním stadionu, zná jeho jméno. I ten, kdo ho v klubovém dresu nemohl strávit, miloval při zápasech národního mužstva jeho nasazení a obětavost bez limitů. Jaroslav Holík byl vynikajícím hokejovým útočníkem a posléze úspěšným trenérem, zároveň však je také nesmlouvavým kritikem s osobitým pohledem na svět i postavou vyvolávající kontroverze. Označení legenda se někdy nadužívá, v tomto případě ale platí stoprocentně. Jaroslav Holík je přitom ještě něco víc: stal se doslova symbolem! Symbolem nezlomné vůle a ochoty obětovat pro vítězství naprosto všechny síly. Na konci šedesátých let – po sovětské okupaci Československa – to byl v první řadě on, kdo pro hokejový národ symbolizoval vzdor a nesouhlas. Jeho bitky se sovětskými obránci, často o hlavu většími, vstoupily do sportovní mytologie: sražen k ledu, třeba už s krvácejícím obličejem, Jaroslav Holík vždy znovu vstal a pustil se do nerovného boje. A ještě jednou, a znovu. Nikdy se nevzdal. A dokázal i vítězit. Právě takový chtěl český národ v té době být –, kdyby měl Holíkovu odvahu, kdyby měl jeho býčí nezlomnost. Právě Jaroslav Holík byl skutečným šéfem týmu, ať už v armádní Dukle Jihlava, nebo v národním týmu – a to bez ohledu na to, kdo nosil na prsou kapitánské céčko. Jeho osobnost museli respektovat všichni. Podobně i jeho názory, musí brát v potaz každý. Holík říká nepopulární stanoviska nepopulárním způsobem, někdo se urazí, jiný se zamyslí, mnozí mu dají za pravdu. Právě s takovou osobností se čtenář může setkat v této knize. Napřímo, bez uhýbání, i když to bolí, tak jako kdysi na ledě…

Luksu-SouskaSOUŠKA: Životní a sportovní příběh hokejisty Jana Suchého

David Lukšů, Aleš Palán

Nyní za 155 Kč, z původních 259 Kč

Příběh nejlepší českého hokejového obránce všech dob – bojovníka, který nechával na ledě srdce. S Duklou Jihlava se stal sedmkrát mistrem Československa. Jako jediný obránce v historii naší ligy vyhrál kanadské bodování soutěže. Zvítězil v prvních dvou ročnících ankety Zlatá hokejka. Čtyřikrát byl vyhlášen členem all stars sestavy mistrovství světa. O největší úspěch svojí kariéry Jan Suchý přišel. V době své největší slávy zabil v autě spolujezdce, skoro rok strávil ve vězení, a přišel tak o zlato z mistrovství světa v roce 1972. Stejně intenzivně jako hru, prožíval Suchý i mimosportovní život. Nikdy – ani před zápasem – se nevzdal piva a cigaret. Otevřeně hovoří o braní zakázaných podpůrných prostředků, prodávání zápasů, pašování zboží za hranice, hazardních karetních hrách a dalších fenoménech, které se rozhodně neslučovaly s prototypem socialistického sportovce přelomu šedesátých a sedmdesátých let. Hráč s číslem 17 šel z průšvihu do průšvihu, ale na ledě zářil a fanoušci ho milovali. Čtenář spolu s ním nahlédne i za skrytou tvář vrcholového sportu, kterou Jan Suchý naprosto otevřeně popisuje.

 

 

Soeldner-Sparta_Praha-srdce_nase

SPARTA PRAHA - SRDCE NAŠE: Kronika jednoho z nejstarších hokejových klubů světa

David Soeldner

Nyní za 474 Kč z původních 790 Kč

HC Sparta Praha patří mezi nejstarší hokejové oddíly naší planety. Více než stoletá historie klubu - milovaného i zatracovaného zároveň - však pro širokou sportovní veřejnost představovala až donedávna velkou neznámou. Vůbec poprvé byla odtajněna před třemi lety, v knize téhož autora pod názvem Naše krev je Sparta (200 stran). Od té doby se podařilo zpracovat nová fakta, a především - sparťané se dvakrát po sobě radovali z vítězství v play off české extraligy, čímž počet mistrovských titulu navýšili na osm! I proto vznikla tato mimořádná publikace o rozsahu 500 stran, ještě podrobněji a poutavěji mapující nejen úsměvné pionýrské počátky sparťanských hokejistů. S nadhledem a nezaujatě, častěji však prostřednictvích osobních vzpomínek, vypráví o legendách světového významu, stejně jako o nezapomenutelných a někdy rozporuplných osobnostech domácí soutěže. O Josefu Malečkovi, Karlu Koželuhovi, Vladimíru Zábrodském či Karlu Gutovi. Zkrátka ale nepřijdou ani pamětníci a obdivovatelé Františka Tikala, Luďka Bukače, Jiřího Holečka, Jana "Gusty" Havla, Jaroslava Šímy, Pavla Richtera, Jiřího Hrdiny, Jaromíra Šindela, Richarda Žemličky, Jiřího Zelenky, Petra Břízy, Jana Hlaváče či Jaroslava Hlinky. A mnoha a mnoha dalších. Pestrý průřez sparťanskou historií doprovází 690 černobílých a barevných fotografií a reprodukcí.

 

Z-Ria-do-Tokia_FRONT_RGB_1000pxZ RIA DO TOKIA: Paralympiády, deaflympiády a Global Games 2017-2021

David Soeldner

Nyní za 414 Kč z původních 690 Kč

Kniha připomíná prostřednictvím poutavého textu, doplněného o pestré a mnohdy unikátní fotografie, účinkování českých handicapovaných sportovců na mezinárodní scéně a jejich rozmanité cesty za ziskem některé z medailí. Nebylo jich úplně málo. Publikace mapuje čtyřleté sportovní cykly – začíná na pobřeží Černého moře, v tureckém Samsunu, kde naše reprezentace získala hned dvě zlaté medaile. Následně si čtenáři připomenou paralympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu, na nichž nás statečně reprezentovala parta sledge hokejistů a skupina alpských lyžařů. V roce 2019 se konaly hned dvě sportovní akce – Global Games v australském Brisbane a zimní deaflympiáda. Jako poslední představuje tato kniha paralympijské hry v japonském Tokiu, které byly kvůli světové pandemii koronaviru přeloženy až na rok 2021.

 

 

 

Ze_Sydney_do_Aten

 

ZE SYDNEY DO ATÉN: Paralympiády a deaflympiády 2001-2004

David Soeldner a kolektiv

Nyní za 237 Kč z původních 395 Kč

V roce 2000 na XI. Letní paralympiádě v Sydney vstoupila Česká republika mezi světové velmoci handicapovaných sportovců – třiačtyřicet získaných medailí znamenalo zatím největší úspěch v historii českého paralympijského hnutí. Na tento vynikající výsledek navázali čeští handicapovaní sportovci i na dalších vrcholných mezinárodních soutěžích posledních let: na deaflympiádách v Římě 2001 a Sundsvallu 2003 a Zimní paralympiádě v Salt Lake City v roce 2002. Vrcholným světovým setkáním se pak stala v letošním roce XII. Letní paralympiáda v Aténách, na které Česká republika potvrdila svůj mimořádný mezinárodní kredit. Tato fotodokumentární barevná kronika paralympiád a deaflympiád, jejíž nejdůležitější částí je Letní paralympiáda v Aténách, přinesla nejen obrazové materiály, ale obsahuje také podrobné výsledky jednotlivých sportovních kategorií, seznamuje s historií paralympismu a představuje jednotlivé české sportovce. Kniha přináší nejen sportovní reportáž, ale svým způsobem také seznamuje se silou lidské vůle a ukazuje cestu těm, kteří chtějí dokázat, že jejich handicap je nevyřazuje z možnosti sportovat, soutěžit a vítězit.

 

Vavriny_pro_mrtve-promo

Bonus z edice Magnetka:

VAVŘÍNY PRO MRTVÉ VÍTĚZE: Jedenáct příběhů o odvaze

Roman Cílek

Nyní za 119 Kč z původních 199 Kč

Kolik podob mají hrdinství, statečnost, odvaha? Těžko lze něco takového spočítat, podobalo by se to touze po doteku absolutna. Každý z jedenácti příběhů v této knize je toho novým důkazem. Prostřednictvím dokumentů a osobních svědectví lidí, z nichž naprostá většina již nežije, v nich autor vypráví o lidech, kteří byli tak různí, jak různorodé je lidské společenství. Jedno je však spojovalo: měli blízko ke sportu, někteří dokonce dosáhli špičkových výkonů a postavení - třeba boxeři Vilém Jakš a Václav Procházka, olympionik Oskar Hekš, fotbalista František Kloz, horolezec Josef Smítka či mistr světa v tělocviku Jan Gajdoš. Byli to lidé, kteří milovali život, uměli se z něho radovat a vychutnávat všechny jeho podoby, a přesto dokázali v okamžicích, kdy toho bylo třeba, vše obětovat ku prospěchu myšlenek, v něž idealisticky věřili. A nejen to: své přesvědčení dokázali zmnohonásobit činem a zaplatit za to cenu nejvyšší.

 

 

Pohyb těla je pro zdraví třeba. Pohyb očí po stránkách papíru je dobrý pro zdravou mysl! I dobré čtení ve zdravé tělo mění! Spojte to a zakupte si sportovní titul se slevou 40 % na Mezinárodní den sportu za rozvoj a mír.

SPORTOVNÍ TITULY SE SLEVOU 40 % NALEZNETE: ZDE



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.