Nové audioknížky pro velké i malé posluchače

  • 9. března 2022 / napsal(a) Epocha
V prvních letošních měsících jsme pro vás opět připravili ve spolupráci s Audiotékou novou porci audioknih od našich autorů.

Temný vesmír, postapokalyptický svět, věž plná magie, alternativní Československo nebo pražské uličky vonící magií. Nové audioknihy od našich autorů vás zavedou do světů za hranicí fantazie! 

Kristýna Sněgoňová: Země v troskách

Zeme-v-troskach-audio_front_malyAudioknihu čte Martin Preiss, režie Helena Rytířová

Svět je v troskách. Když se hroutil, postavili lidé svou spásu – města na obrovských pilířích, chráněná před vším zmarem tam dole.

Ale to bylo dávno a nyní nastal čas vrátit se na zem. Jenže povrch je jiný než bezpečné výšiny měst v oblacích, a nejde jen o krvelačné Cizince – největším nepřítelem byl pro člověka vždycky zase člověk. Tam dole jsou však i věci, s jejichž pomocí by mohli lidé znovu ovládnout Zemi, a získat je bude to nejtěžší, co čeká výpravu slovanského města tyčícího se vysoko nad povrchem.

Kristýna Sněgoňová se vrací do kulis svého nejúspěšnějšího románu a přináší příběh, který rozvíjí fascinující svět měst v oblacích.

VÍCE

Pavel Fritz: Studené světlo hvězd 

Studene_svetlo_hvezd_COVER

Audioknihu čte Filip Jančík, režie Helena Rytířová

Jaký je to pocit, prohledávat vrak dávno pohřešované kosmické lodi? Jaký je to pocit postupovat s jednotkou výsadkářů proti potvorám, co vyhubily většinu lidstva?

Na stránkách této knihy se střetnete s bestií z labyrintu, prozkoumáte záhadný umělý měsíc a odkryjete tajemství jednoho velmi vzdáleného masového hrobu. Po boku palubního kněze navštívíte Saturnův měsíc Titan a s plukovníkem Kruzelem se vylodíte na mýty opředené planetě 808. A věřte či ne, dojde i na lásku pod hvězdami. Astronauti, průzkumníci i ostřílení mazáci z ozbrojených složek. Ačkoliv každému z nich rozdal osud jiné karty, všichni hrají poker o to nejcennější. Deset syrových příběhů z mrazivého vesmíru, s jejichž hrdiny byste neměnili.

VÍCE

Zajímá vás, jak se točí audiokniha? Mrkněte se na náš YouTube, kde uvidíte Filipa Jenšíka v akci!

Michaela Merglová: Prokletá věž 

Prokleta_vez_AUDIO_cover

Audioknihu čte Jana Štvrtecká, režie Ondřej Černý

V uličkách kolem přístavních doků šlo o život vždycky. Jenže teď tu začínají mít problémy i někdejší páni temných zákoutí a nočních přepadů. Nový vládce zlodějského podsvětí jde tvrdě po své konkurenci a všem jeho protivníkům začaly krušné časy.

Lovka a její banda musí zmizet. Bez peněz se ale nový život začíná těžko, a tak se rozhodnou pro zatraceně riskantní akci, na kterou ale potřebují dostat z vězení nejlepšího zloděje všech dob. Jenže ten celou partu před lety zradil, a i když jsou to jen oni, kdo jej dělí od zhoupnutí se na provaze, najít ztracenou důvěru nebude jednoduché. A to je ještě čeká ta nejtěžší zlodějna všech dob – poklad v prastaré čarodějné věži. Odměna ovšem stojí za to.

VÍCE

Dalibor Vácha: Rudá

RUDA__audio_FRONT_copy

Audioknihu čte Tereza Groszmannová, režie Ondřej Černý

Sovětský svaz se rozhodl proniknout do střední Evropy a vzít si zpět vše, co vždy považoval za vlastní. Objevuje se čím dál více jedinců nadaných psychotronickými schopnostmi, ale stále nemají na růžích ustláno, ba právě naopak.

V oblasti odstavené jaderné elektrárny Temelín se shromažďuje nepochopitelná substance, šedá, která hrozí, že urychlí všechny probíhající změny, nebo je dokonce odkloní na ještě nebezpečnější trajektorii. 

Jenovéfa se snaží přežít a najít cestu světem, který podezřele připomíná ten náš, jen tam občas něco chybí nebo něco zatraceně nebezpečného přebývá.

VÍCE

 

Petra Kubašková: Tajemství Stříbrné čarodějky 

Tajemstvi_stribrne_carodejky_AUDIO_cover

Audioknihu čte Zuzana Kajnarová, režie Miloš Vrána

V pražských uličkách se začíná povídat stará legenda o příchodu Stříbrné čarodějky, která vládne nevídanou mocí. A být čarodějkou v Praze není jen tak! Ginevra, mladá čarodějka z Malé Strany, o tom ví své. Jen co odkryla jedno velké rodinné tajemství, spadne rovnou do další šlamastyky, když se při jednom kouzlu něco pořádně zvrtne. Jako by nestačilo, že na ni mají spadeno ostatní pražské čarodějky a chtějí malostranský rod jednou provždy vyhnat z Prahy. Ginevra teď musí dokázat, že sem i se svou rodinou patří. Vydá se proto i se svými třemi přáteli na dobrodružné putování časem hledat dávno ztracený artefakt. Při jejich pouti do „stříbrného města“ se jim do cesty připlete i nějaké to čertisko, potrhlé strašidlo či podivuhodná trojčata v maringotce a samotnou Ginevru pak cesta zavede až hluboko pod zem, k bytostem tak starým, že z nich zbyla jen pověst.

VÍCE

Další vydané tituly najdete v sekci Audioknihy



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.