Postřehy z letošního Comic-Conu

  • 9. května 2023 / napsal(a) Epocha
Přátelé, kamarádi, fanoušci a příznivci Epochy. Děkujeme, že jste s námi prožili nezapomenutelné chvíle na Comic-Conu, nechali se kulturně obohatit na besedách s našimi autory, uzmuli nějaký ten podpis od vašich oblíbenců, a hlavně pořídili jste si do své literární sbírky výtisk z našeho stánku, protože – jak řekl Hemingway: Neexistuje věrnějšího přítele než knihy (a Epochy, samozřejmě).

15._BREZN_1939_6

A co všechno jsme spolu prožili? Pojďme si to zrekapitulovat a zavzpomínat na EPOCHAlní highlighty! Páteční třináctou hodinou se otevřely dveře do ráje Comic-Conu a vlny fanoušků zaplavily prostory O2 Universa. Kroky mnohých z vás vedly až k nám, kde jste si mohli nakoupit fantastiku a merch nebo třeba odchytit Míšu Merglovou a Martina Paytoka. Společně pak v místnosti D8, kde se uskutečnily všechny přednášky Epochy, besedovali na téma Bardi, upíři a další příšery a poodhalili něco ze svého partnerského soužití. Kdo chtěl, mohl si nechat Míšou podepsat její novinku Prázdnota, vydanou den před Comic-Conem, anebo stejně tak čerstvou Píseň války.

15._BREZN_1939_1

V sobotu pro náročné hard scifaře na besedě Astrobiologie ve sci-fi diskutovali Julie Nováková a Tomáš Petrásek o tom, jak je to vůbec z odborného hlediska s živými organismy ve vědeckofantastickém žánru. Co je ještě možné a kde se stírá hranice nemožného? Na následné autogramiádě na stánku Epochy, kam se po besedě dostavil astrobiolog a badatel v oblasti lidského mozku Tomáš Petrásek, jste si mohli pořídit jeho opus magnum Azhareida: Bitva o Gelidor.

Nesmíme zapomenout ani na netradiční soutěž o placku Legie. Celý víkend jste se mohli vyfotit s kartonovou Agou, nejlepší manželkou ze série barda fantastiky Františka Kotlety a její královny Kristýny Sněgoňové, hned vedle našeho stánku, hodit fotku na Instagram s hashtagem #agacomiccon a vybrat si jako dáreček placku s oblíbeným motivem. Zároveň vás příspěvek katapultoval do soutěže o první kapitolu devátého dílu série Legie. Wow! Současně jste celý víkend mohli strávit lovem společné fotky s výše zmíněným spisovatelským duem. Komu se to podařilo, ten od nás získal voucher se 40% slevou na nákup na našem e-shopu, pakliže ovšem příspěvek na Instagramu ověnčil hashtagem #chytsilegii. Tak co, lovci, chytili jste si svoji kořist?

15._BREZN_1939_4Sobotní epochální rej diskusí o mimozemských životech tímto ovšem zdaleka neskončil. Ve večerních hodinách jste se v hojném počtu dostavili na besedu a křest Antologie Hlubiny města. Čekali zde na vás editoři počinu Kristýna Sněgoňová a Lukáš Vavrečka, kteří dali dohromady autory žánrové i mimožánrové tvorby. Nesmírně si vážíme, že pozvání přijali někteří z renomovaných přispěvatelů do antologie, a to moravská spisovatelka městské fantastiky Veronika Fiedlerová, literární a audioknižní kritik a redaktor Přemysl Krejčík, fundátor městské fantasy a pořadatel Comic-Conu Pavel Renčín a excelentní povídkářka i emeritní knihovnice v jednom Františka Vrbenská. Tímto chceme poděkovat také moderátorovi Libo-Wan Kenobimu z Nerdopolis, který se spisovatelské gardy nezalekl a poctivě hosty vyzpovídal. Následně knihu editoři spolu s moderátorem pokřtili kolou jako odkazem k jedné z povídek antologie s názvem Zakantum, v níž se čtenář dozví, že z hlubin hory vyvěrá černý olej, dál už ale neprozradíme ani ťuk, musíte se přesvědčit sami a vydat se do městských hlubin.

15._BREZN_1939_3Jestli jste nám něčím vyrazili dech, tak masovou účastí na poslední sobotní přednášce Černobyl jako symbol světového URBEXU, kde vám dobrodruh a autor Černobylského deníku vystupující pod pseudonymem Unlimited Freedom •Ritchie• přišel povyprávět o své fascinující cestě do Černobylské zóny. Energické a uvolněné povídání s Ritchiem doplnily unikátní fotografie a videa z míst, kam se běžný smrtelník jen tak nedostane. Autogramiáda na stánku Epochy udělala Ritchiemu nefalšovanou radost, hodně z vás si přišlo pro podpis a prohodilo s urbexerem pár slov o životě. Jsme nadšeni, že se vám Zápisky stalkera tolik líbí.15._BREZN_1939_2

Neděle byla posledním dnem Comic-Conu a pro Epochu i posledním dnem, kdy jste si na stánku mohli pořídit knihu vašeho srdce. Než ale dospěla fanouškovská akce ke svému závěru, připravili jsme pro milovníky přestřelek dopolední besedu Bouchačky a akční scény v knihách autora Tance papírových draků a pohotového mistra slam-poetry Petra Brožovského. 15._BREZN_1939Na své si přišli i začínající autoři, kterým Petr „střelil“ pár užitečných rad. Na autogramiádě, odehrávající se opět na stánku Epochy, jste si mohli nechat od humorem nabitého básníka podepsat třeba jeho novinku Tanec papírových draků 2.

Všem vám moc děkujeme, že jste si na nás udělali čas a že jsme vás snad bavili! My jsme si to užili náramně, a proto už se nemůžeme dočkat příštího ročníku. Tak zase nashle na příštím Comic-Conu.

Ahoj příště!



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.