Co jsme si pro vás letos připravili na Svět knihy?

  • 10. května 2023 / napsal(a) Epocha
Epocha na Světě knihy nesmí chybět. A taky nebude! Příznivci a fanoušci epochálního čtení, můžete se těšit na mnoho zajímavých besed, na nichž vám naši autoři představí nové knižní počiny z historie, fantastiky, literatury faktu i cestování. Svých oblíbenců se můžete zeptat na cokoliv, co vás z fascinujícího světa za obálkou knihy zajímá. Aby se na stránkách vašich ulovených výtisků skvěly autorské signatury, budou se konat také autogramiády, a to na stánku Epochy označeného KE001. Na náš knižní sortiment se můžete přijít podívat, anebo s námi prohodit pár slov, do Křižíkova pavilonu E.

VRD_01_Od_rusi_k_carstvi_FRONT_RGB_1000px_1

Letošní ročník bude orpavdu nabitý a vy se máte na co těšit! A jaké že besedy jsme si pro vás tedy připravili?

ČTVRTEK 11. května 2023

Rozjezd začínáme pozvolna ve čtvrtek 11. května, zato s velkým dílem o ruských dějinách, akce se koná ve 13:00 v Literárním salónu

Ukrajina jako kolébka ruských dějin? Je téma besedy, na které docentka Dana Picková představí první knihu velkolepého projektu ruských dějin. Publikace pojednává o počátcích ruského státu, Kyjevské Rusi a mocenské rivalitě ve východní Evropě od 9. století. Prostor bude dán i diskusi nad kořeny samostatné Ukrajiny.

PÁTEK 12. května 2023

LEGIE_VIII__OPERACE_PETRAGUN_front_1000px

12. května, toť páteční datum Světa knihy, které Epocha zasvětí fantastice a jejím mistrům. Těmi jsou František Kotleta a Kristýna Sněgoňová, kteří se už teď těší, že podepíšou tolik knihy, kolik sami váží. Trochu nepoměr, ale nevadí! :D Můžete je potkat u nás na stánku Epochy před besedou nebo máte možnost odchytit si je po besedě, která začíná v 18:00 hodin v Sále Sci-fi a fantasy.

Na besedě Esa české fantastiky nejen o Legii vás čeká setkání mistrů fantastiky, jejichž společná, ale i samostatně vedená a na díla bohatá žánrová tvorba učarovala tisícům čtenářů. Tandem představí návštěvníkům společnou sci-fi sérii Legii, ale nabídne i pohled do vlastní činnosti každého z autorů. 

 

Azhareida_FRONT_RGB_1000px

SOBOTA 13. května 2023

Sobota 13. května bude na Světě knihy praskat ve švech. Od božího nebo spíše knižního rána vás čeká beseda Tomáše Petráska a Zuzany Strachotové v 10:00 hodin v Sále Sci-fi a fantasy

Vypujceny_cas_FRONT_RGB_1000px_1Sci-fi – od vědy k čisté fikci je téma diskuse astrobiologa a autora hard sci-fi opusu Tomáše Petráska a spisovatelky futuristických románů Zuzany Strachotové. Společně provedou návštěvníka od vědeckého ztvárnění žánru až po fiktivní stavbu dystopického světa. Kde je ještě prostor pro realitu a kam až sahá imaginace spisovatelů?

Nenechte si ujít na stánku Epochy od 11:00 následnou autogramiádu obou sci-fi odborníků.

Hlubiny_mesta_FRONT_RGB_1000px

V 11:00 pro vás máme v Sále Sci-fi a fantasy antologickou lahůdku, na kterou jsme velmi pyšní. Pochlubíme se vám na besedě Antologie Hlubiny města spoluprací s editory a autory žánrové i nežánrové literatury, kteří přispěli do společného počinu svou povídkou.

  Kristýna Sněgoňová a Lukáš Vavrečka přivítají další autorské souputníky, jimiž jsou Petr Stančík, Anna Bolavá, Vilma Kadlečková,  Jan Štifter, Pavel Renčín, Dalibor Vácha, Lucie Lukačovičová, Veronika Fiedlerová, Františka Vrbenská a Přemysl Krejčík. Součástí besedy bude slavnostní křest antologie a celou událost bude moderovat Boris Hokr.

Sokolovo_1943_FRONT_RGB_1000px

A ani tentokrát vás neochudíme o autogramiádu autorů. Opět proběhne na stánku Epochy, a to ve 12:00 hodin.

Sobota ještě zdaleka nekončí. V Profesním fóru přesně ve 13:00 hodin na vás čeká překvapení přímo legionářské. Na besedě Sokolovo – První boj budou k divákům hovořit Milan Kopecký, Milan Mojžíš, Filip Kachel a Michal Rak

U příležitosti 80. výročí prvního vystoupení čs. vojáků na východní frontě vznikla unikátní dvojdílná publikace, která přináší nové informace a snaží se z této události sejmout všechny mýty a polopravdy, jež bohužel přetrvávají až do současnosti.

Ve 14:00 následuje podepisování autorů publikace Sokolovo 1943 již tradičně na stánku Epochy.

NEDĚLE 14. května 2023

Cernobylsky_denik_FRONT_RGB_1000px

V neděli 14. května toho máme na srdci stále dost. Kdo bude v tento den první host? Richard Šmíd alias Ritchie přece! V Autorském sále v 11:00 hodin sobě vlastním neformálním stylem předvede prezentaci svého díla na přednášce Černobyl jako symbol světového URBEXU

Dobrodruh a stalker Ritchie více známý pod přezdívkou Unlimited Freedom se rozpovídá o své fascinující cestě do oblasti zapovězené černobylské elektrárny a legendárního městečka Pripjať, kam se běžný smrtelník jen tak nedostane. Přednášku doprovodí unikátní fotografie z místa. 

Zly_duch_FRONT

Přijďte ve 12:00 hodin na stánek Epochy, kde bude mít Ritchie svou autogramiádu a rád s vámi prohodí pár slov nebo se vyfotí.

Ve 12:00 hodin vás v Literárním salónu vyděsí beseda Panoptikum sexuálních vražd autora Viktorína Šulce. Exkluzivní pohled do zákulisí skutečných případů na přednášce a besedě s kriminalistickým odborníkem a autorem kromě jiných titulů (např. Lovec přízraků, Bratrstvo tajných hrobů) také mimořádných knih z pentalogie Panoptikum sexuálních vražd.

Můžete si vybrat, co kolem oběda zvolíte. Pro koho jsou sexuálníTanec_papirovych_draku_2_HON_FRONT_RGB_1000px vraždy na hranici únosnosti, ten může navštívit ve 12:00 hodin v Sále Sci-fi a fantasy besedu Bouchačky a akční scény v knihách pod taktovkou Petra Brožovského. Svou odolnost můžete zkusit tady, na vtipně pojaté přednášce autora Tance papírových draků o rozdílech mezi střelbou na papíře a ve skutečnosti a o konstrukci akčních scén nejen pro milovníky brutálních knižních přestřelek, ale i pro začínající autory.

Prazdnota_FRONT_RGB_1000px

Mistr ČR ve slam poetry vám na autogramiádě ve 13:00 hodin na stánku Nakladatelství Epocha třeba kromě podpisu i něco málo zaslamuje.

Posledním kouskem nedělního itineráře bude beseda Bardi, upíři a další příšery. V Sále Sci-fi a fantasy ve 13:00 hodin se Michaela Merglová a Martin Paytok rozhovoří o svých knihách, projektech i vzájemném soužití. Jsou už dnes hrdinové s mečem pasé? Mají detektivky s mluvícími maňásky budoucnost? A dovedou tvůrci dvou subžánrů najít společnou řeč?

Navštivte nás na Světě knihy, sledujte naše stránky na Facebooku a Instagramu a sdílejte společné zážitky. Přejeme vám, ať se knihami necháte unést – přímo k nám na náš stánek, kde bude z čeho vybírat.



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.