Nový ediční plán jaro - léto 2022

  • 1. dubna 2022 / napsal(a) Epocha
Prolistujte si ediční plán s chystanými tituly na první polovinu letošního roku. Čeká na vás historie Evropy nebo Ruska, další dobrodružství s posádkou lodi Kraksna, nový drsný komiks oblíbeného Albrechta Smutena nebo sportovní publikace, která vám představí osudy nadějných fotbalistů, jejichž slibné kariéry zažily hořký pád...

Ediční plán na jaro-léto 2022 najdete ke stažení v PDF v sekci Připravujeme. Máme pro vás zároveň shrnutí hlavních titulů, které pro vás chystáme.

Oblíbené Polozapomenuté války

polozapomenute_valky_VALKY_LVA_SEVERU

Populární edice Polozapomenuté války nabízí v širokém záběru pohled na historii lidstva z hlediska vojenského, politického i společenského. Knihy v ní prozkoumávají vybrané, zdánlivě zapomenuté válečné konflikty a osobnosti kolem nich. I letos chystáme v této edici několik novinek. 

První z nich, Války Lva severu, je již dostupná v našem e-shopu. Kniha Radka Fukaly se zabývá osobností Gustava II. Adolfa, švédského krále nazývaného Lev severu, který měl pověst hrdého, cílevědomého, inteligentního a zbožného panovníka. Po svém otci Karlovi IX. zdědil hned tři války a po celou svou kariéru musel nepokojně putovat od jednoho evropského bojiště k dalším místům ozbrojeného střetnutí a řešit nakumulované mocensko-politické problémy. Z mnohých se však poučil a zreformoval a úspěšně zmodernizoval švédskou armádu, která zvláště v průběhu třicetileté války budila značný respekt... 

V květnu chystáme v edici také titul Na Bělehrad!, v němž se Luboš Taraba vrací do časů rakousko-turecké války v letech 1716–1718.

Další chystané tituly v edici:

Luboš Taraba: Ta zatracená skála

Vladimír Nálevka: Stalinova hra o zem jitřní svěžesti 

Historie, na niž by se nemělo zapomínat 

Cisarska_politika_FRONT_RGB_1000pxV rámci naší historické produkce chystáme pro čtenáře letos hned několik větších projektů. První z nich, nové vydání Císařské politiky od Aleše Skřivana, popisuje evropskou politiku Rakousko-Uherska a Německa v letech vedoucích k první světové válce. Připomene zostřující se vztahy mezi habsburskou monarchií a Ruskem ohledně Balkánu, bosenskou anekční krizi i okolnosti, které vedly Berlín po sarajevském atentátu k jednoznačné podpoře habsburské monarchie a strhly smrtící lavinu, jež pohřbila miliony lidských životů. 

VRD_01_Od_rusi_k_carstvi_FRONT_05Kniha je již dostupná v našem e-shopu a autor zároveň připravil exkluzivní článek, v němž shrnuje napínavou diplomatickou hru evropských velmocí před první světovou válkou a osvětluje okolnosti, které nakonec vedly k smrtící lavině, jež smetla miliony lidí.

Dalším významným projektem, který si budou moci čtenáři prohlédnout už v květnu, je publikace Od Rusi k moskevskému carství. Kniha s podtitulem Velké dějiny Ruska I. nabídne širší poučení o starších dějinách východní Evropy a informace o významných událostech a jevech v historii státních útvarů, které v této části Evropy postupně vznikaly.

Další chystané tituly v edici: 

Jaroslav Kříž: České Chicago 

Václav Ryneš: Kosmos, civilizace a křesťanství

Dalibor Vácha: Nad mraky

Karel Novák: Oprátky spravedlnosti, nebo pomsty?

Další nálož humoru  

front-rgb-1000Albrecht Smuten nadchl milovníky drsného humoru už svou první publikací Pac a Pussy a od té doby pravidelně zásobuje čtenáře stripy utahující si ze všeho a všech. Jeho loňská novinka Terapie masem nabídla noirově ladenou kresbu a drsný nášup plný krve, střev a dalších masných výrobků. Terapie masem 2 tedy vychází už na začátku dubna.

Nová tuzemská fantastika 

Aga_-_FRONT

Nejobávanější členka vesmírné lodi Kraksna byla unesena. Kapitán Moravec vyráží na záchrannou misi, zatímco enlilové začnou pořádat na Kraksnu hon a šmejdit po celém vesmíru, aby dostali její posádku i technologii pradávné civilizace rutašů. Kolik ocasů bude Moravec muset přesekat, než získá zpátky ještěrku, která netouží po ničem jiném než mu vyrvat páteř z těla?

Zatímco kapitán Moravec a poručík Vojcechovská vyrazili na své mise, hledání nejmladší členky posádky vesmírné lodi Kraksna zůstalo na technikovi Vodičkovi a italském pěvci Giuseppem. Měla to být brnkačka. Jenže vyzvednout ji na planetě obřích žížal není žádná procházka růžovým separátem. 

Zakon_genu_FRONT_01Kdo se těšil na nový díl ze série Legie, konečně se dočká letos na jaře a to hned dvojité porce. Zatímco pátý díl s názvem Aga od Františka Kotlety vychází už v květnu, šestka s titulem Pán hor od Kristýny Sněgoňové bude následovat již v červnu. A pokud chcete všechny zbývající díly série pohodlně objednat domů, můžete si je v kompletním balíčku předplatného pořídit ve variantě poštou domů nebo s osobním vyzvednutím u nás v Kaprově ulici.

Kromě série Legie chystáme také nový sborník povídek nazvaný Zákon genu. Letos uplyne dvě stě let od narození otce genetiky Gregora Mendela a u této příležitosti se tuzemští autoři fantastiky vydali na své vlastní dobrodružné výpravy spojené s genetikou. Vypravíte se tak do vesmíru, setkáte s mimozemšťany, budete cestovat časem a ujistíte se, že věda a fantastika patří neodmyslitelně k sobě. Do sbírky přispěli autoři jako František Kotleta, Ondřej Neff, Kristýna Sněgoňová nebo Roman Bureš. 

Roman Bureš se zároveň letos na jaře vrací ke své úspěšné knize Inferium. V pokračování Inferium 2: Invaze se blíží válka démonů s anděly. Kdo nakonec ovládne Peklo? Nechte se překvapit již v květnu.

Další chystané tituly v edici: 
Petr Brožovský: Tanec papírových draků - již vyšlo
Tomáš Petrásek: Azhareida
Jiří Linhart: Mágové a šarlatáni

Další novinky

Kromě výběru výše pro vás máme také nové tituly připravované ve spolupráci s Československou obcí legionářskou. Zde připravujeme nový svazek legionářských pamětí Otakara Husáka a také novinku Hudebníkem u čs. kavaletie v Rusku, která přináší osobité svědectví o slavném období působení československých legionářů v Rusku. 

Již v březnu jsme vydali také celobarevnou publikaci Z Ria do Tokia, která mapuje účinkování českých handicapovaných sportovců na mezinárodní scéně. V červnu pak chystáme také unikátní sérii Fotbalové osudy, která prostřednictvím tří svazů mapuje hořké a smutné osudy nadějných fotbalistů, do jejichž životů zasáhlo zranění či nemoc, ale také válka nebo politická situace.

Více o našich chystaných titulech najdete v edičním plánu pro jaro-léto 2022, který je ke stažení v sekci Připravujeme.  



V NAKLADATELSTVÍ BRZY VYJDE

ANEB NA CO SE TĚŠÍME

Copyright © 2002 - 2024 , Nakladatelství Epocha s.r.o.